I disse dager pakkes folk og annet innhold fra Adresseavisens lokaler på Heimdal ned, for flytting til avisens nye tilholdssted i Ferjemannsveien 10, rett ved Bakke bru. I den anledning er det betimelig å minne om en større reportasje i avisen for ganske nøyaktig 40 år siden, hvor dette bildet var visuelt oppslag til tittelen «Adresseavisen har gjort det livligere i Heimdal sentrum».

Anledningen var ferdigstillelse av byggetrinn II for det som sommeren 1975 var Adresseavisens nye, moderne lokaler i Industriveien på Heimdal, et steinkast over jernbanelinja for Heimdal sentrum. Reportasjen feiret det nye avishuset, og presenterte noen av virkningene flyttingen alt hadde fått, og sannsynligviskom til å få.Les også: Året var 1975, og Kjell Arild Pollestad var streng guide i Nidarosdomen

Blant de mange positive til avisens flytting ut fra Trondheim sentrum og til Heimdal, var politiets trafikkavdeling. «Vi har fått en merkbart bedring av trafikkforholdene i strøket rundt avisens tidligere lokaler i Nordre gate», sa politiavdelingssjef Birger Rødde.

Han sa at den betydelige trafikken til og fra avisen i sentrum førte til «forstoppelse i trafikken».

Han sa at siden «svært mange benytter privatbil til og fra arbeidet, mener vi det er meget positivt at flere større bedrifter i de siste par årene har flyttet ut fra sentrum», fordi det ga «bedre fordeling av trafikken til og fra».

Kollektivtrafikk var ikke tema i reportasjen.

Les også: Året var 1964, og det var italiensk uke i Trondheim

Næringsdrivende på Heimdal jublet over den nye naboen, fra kjøpmann Rolf Selvli, som merket betydelig oppsving, forklart med at «ansatte i Adresseavisen benytter anledningen til å gjøre sine innkjøp i nærheten av arbeidsplassen». Frisørmester Ingar Olsen, som vi på bildet ser i aksjon med kunder, sa at «hver dag har jeg en rekke kunder fra avisen». Flere ganger den siste tiden hadde han måttet utvide kapasiteten. Mediefolk klippet seg nok oftere på den tiden. Om de avbildede ikke jobbet i avisen (det fremgår ikke av artikkelen), så hadde de nok lest den.

De som jobbet i avisen og besøkende kunne nyte godt av det som ble presentert som den største sosiale nyskapningen ved bygget. Under tittelen «Mat og trivsel i to etasjer», flanerte en navnløs skribent gjennom den nye kantina, hvor «to stykk vaffelkak med brunost eller et halvt rundstykke forurenset av italiensk salat», ble servert i omgivelser hvor «langt mer spennende retter så å si ville komme til sin rett».

Skribenten fastslo at det ikke var noen «ordinær bedriftskantine vi har fått på Heimdal, men noe i retning av et fasjonabelt spisested», som han uten vanskeligheter kunne forestille seg: «som en nattklubb med litt små-stripping og annet småvarmt». Tidene har åpenbart forandret seg i mediebransjen.

De eneste som meldte om skuffende få ringvirkninger etter flyttingen, var jernbanepersonalet på Heimdal. Stasjonsbestyrer Asbjørn Nordtømme hadde regnet med mer persontrafikk, men kunne ikke registrere at så hadde skjedd. Anne Marie Jensen som jobbet i Narvesen-kiosken ved stasjonen fastholdt imidlertid at «de mange ansatte i avisen bidrar til at det er blitt mer livlig på Heimdal».

Vi får håpe at de som kommer etter oss, skaper liv de også. Frisørene ved Elvehavna kan gå livlige tider i møte.