- Dette er en stor anerkjennelse, sier Sandberg, om prisen som er basert på nærmere en million stemmer fordelt på 13 kategorier. De fem med flest stemmer i hver kategori kommer til finalen i Vixen Influencer Awards, og deretter er det en jury som velger vinnerne. Vixen er et nettmagasin for motenyheter og har etablert en pris til folk med påvirkningskraft i sosiale medier eller andre kanaler som podkast, Instagram eller YouTube.

Les portrettet i Ukeadressa: Trines oppskrift

- Kunne vært mora til de fleste

- Dette er et nettsted der hovedfokus er mote og skjønnhet for et ungt publikum. Jeg kunne vært mora til nesten alle på dette arrangementet, og det gjør det ekstra artig å gå helt til topps, sier 53-åringen smilende og sikter til at Vixen primært er en arena for unge kvinner.

- Jeg tror årsaken til at jeg vant ligger i det at jeg har en blogg som brukes av så mange i alle aldre. Dessuten er jeg den mestselgende kokebokforfatteren i Norge, sier Sandberg som er vokst opp i Trondheim, men bor nå på Fjellhamar utenfor Oslo. Hun er også rangert som en av de 50 mest betydningsfulle på internett akkurat nå.

- Det er så morsomt når folk kommer bort og forteller at de bruker oppskriftene mine, og at de med utgangspunkt i dem lager mat fra bunnen av, sier Sandberg. To år på rad har hun blitt kåret til årets matblogger av Godt og Mathallen. Med Vixen-prisen «årets business» har hun nå også fått anerkjennelse for selve forretningsdelen av bloggvirksomheten. For tre år siden sa hun opp fast jobb som jurist for å bli matblogger på heltid. Skattelistene for 2016 viste at hun hadde en årsinnntekt på nærmere to millioner kroner.

Har fulgt magefølelsen

- Penger har aldri vært utgangspunktet for det jeg gjør, men det er klart jeg er stolt av dette. Jeg har alltid fulgt magefølelsen, og med det mener jeg både at maten skal smake godt, og at det skal kjennes godt, forteller Sandberg.

Det siste året har hun brukt det meste av tiden på å redesigne bloggen sin, i tillegg til å utgi sin tredje kokebok. Blogging er en bransje i stadig endring, men nå håper hun å kunne konsentrere seg om innholdssiden for en stund.

- Det som driver meg er at jeg synes det er gøy. Den dagen det ikke er det lenger, da er det slutt. Og det handler om å ikke gjøre det større enn det er akkurat nå. Bloggen er knyttet til meg som person, jeg lager mat, styler, skriver, og er fotograf. Og skulle jeg trekke inn andre til å jobbe med dette, ville det jo ikke bli Trines matblogg lenger. Bloggen min er personlig i alle ledd, og det tror jeg er hemmeligheten bak suksessen. Jeg er en av folk flest, en mange kjenner seg igjen i, sier Sandberg.

- En mulighet til å fremme budskapet sitt

Før prisutdelingen søndag var det mye støy rundt arrangementet og to av prisvinnerne trakk seg. Skam-skuespiller Ulrikke Falck ønsket ikke å delta fordi hun mener en rekke bloggere fremmer et usunt kroppsideal. For Sandberg handler et slikt arrangement om en anledning til å ytre seg om det man brenner for.

- De har helt sikkert gode grunner for å trekke seg, men det er også veldig synd at de gjorde det. På et slikt arrangement har man jo nettopp muligheten til å fremme sitt budskap rundt det man har motforestillinger mot, sier Sandberg.

- Jeg tror årsaken til at jeg vant ligger i det at jeg har en blogg som brukes av så mange i alle aldre. Dessuten er jeg den mestselgende kokebokforfatteren i Norge, sier Trine Sandberg Foto: Foto Kristin Svorte