Russerevy er en forholdsvis ung tradisjon på Kristen Videregående skole på Tiller (KVT), men de er virkelig i ferd med å få fasong på det nå.

foto

Jo mindre en kjenner til elevene og miljøet på KVT, jo enklere er det å ha klare forestillinger om hvordan miljøet og elevene er. Revyen «Helt perfekt?» leker med KVT-klisjeene på selvironisk og selvsikkert vis, samtidig som den viser frem noen av særegenhetene med skolen ikke alle kjenner til.

foto
God Tinder-sketsj: Sveip er en oppfinnsom og velspilt vri på Tinder-dating

For eksempel at KVT er fotballskolen fremfor noen i Trondheim, og fem fotballgutter fremviser ukjente sider i en av de mange herlige revynumrene mot slutten av forestillingen. En klukkende nerdelatter smitter over på publikum når utsendte konsulenter må gi opp å lære skolens forskerspirer kunsten å nærme seg det annet kjønn. Elevene som studerer ledelse får nærkontakt med ledende toppolitikere i «Verdidebatt».

foto
Sylvi og Erna: Christiane De Soysa og Amalie Leirvik i rollene.

De to sistnevnte numrene er de siste før pause, og revyen er i ferd med å løsne. Før det må vi innrømme at vi var mer usikre på hva vi var med på. Numrene var ikke dårlige, det var mer at helheten var litt rar og prestasjonene på scenen nølende. Vi følte litt på at de hadde en intern kode vi ikke helt nådde inn i. Vi var også usikre på revyens rammehistorie, forskeren Birger (Adrian Småvik) som får i oppgave å skape den perfekte KVT-elev.

foto
Birger får gjennomgå: I Bønn for Birger bes det for forsker Birger (Adrian Småvik) på ulikt og til dels voldelig vis.

Men Birger er en fin figur, og dessuten et fint redskap til å lære skolens miljøer å kjenne. Sluttpoenget gir dessuten en moral som kler revyen, og skolen.

foto
Sjefsbabene: Også KVT har sine jålete rollemodeller, de får gjennomgå i Russebabes.

Et eget revyorkester og helhjertede sangprestasjoner sørger for bra trykk, ikke minst i den avsluttende russelåten. Bra trykk er det også i flere dansenumre, ikke minst i revysjef Amalie Leirviks solonummer «Tenk!», Det er hennes egen gjendikting av en låt vi forbinder med Aretha Franklin, en kobling hun heller ikke gjør skam på som vokalist.

foto
Revysjef som kan synge: Amalie Leirvik er rene Aretha Franklin i Tenk!

Som i alle russerevyer er det ujevnt nivå på sketsjene og på aktørenes innlevelse på scenen. Som i alle russerevyer inneholder denne en variasjon av Paradise Hotel; «Renholdshotellet» plasserer seg midt på treet i sjangeren.

foto
Slår seg løs: Lærerne har lønningspils og lærer Karianne i Christiane De Soysas skikkelse kan kunsten å feste.

I alle russerevyer er det også et sketsj med lærerparodier. Her scorer KVT skyhøyt. «Lærernes lønningspils» er for det første en god idé som er godt gjennomført, for det andre inneholder sketsjen revyens store enkeltprestasjon. Christiane De Soysa som lærer Karianne er fabelaktig underholdning også for oss uten kjennskap til den parodierte.

foto
Strålende parodi: Christiane De Soysa fremstiller en viss avgått justisminsister i Verdidebatt.

Christiane De Soysa er stjernen i revyen, også hennes to andre roller - som Sylvi Listhaug og som drivende instruktør i «Psykosomatisk step» - er strålende prestasjoner. Hun vet det neppe selv ennå, men det er lett å se for oss i publikum: I Christiane har Trondheim et revytalent utenom det vanlige.

Blant mange gode opplevelser var det hennes figurer som virkelig vil bli husket fra «Helt perfekt?».