Rett etter sommeren, i begynnelsen av august, vil 148 stillinger bli utlyst. Dørene til nye Britannia hotell åpner 1. april neste år, og den store offisielle åpningen blir 9. mai. Bookingen er i full gang, og de har flere bryllup, konfirmasjoner, konferanser og bedriftsarrangement på blokka allerede. Og en ny nettside med hele konseptet Britannia kommer på senhøsten.

Les også: Skal bygge opp Norges største vinkjeller

Ønsker søkere fra hele verden

- Det er bare å begynne å freshe opp cv`n i sommerferien, sier Peter André Gjerde som er salgs- og markedssjef ved Britannia Hotel.

I første runde vil alle ledere og mellomledere bli ansatt. Deretter skal alle kokker, servitører, resepsjonister og doormen ansettes.

- Vi ser for oss at vi kommer til å få inn mellom 4000 og 6000 søknader fra hele verden. Selvsagt vil vi satse på flest mulig flinke folk herfra, men vi kommer til å få behov for spesialister fra hele verden. Vi skal være et femstjerners hotell, og da må 10–20 prosent av våre ansatte ha erfaring fra slike hotell, sier Mikael Forselius, direktør ved Britannia og tilføyer at det finnes knapt fem-stjernes hotell i Norge. Det er kun hotellene Continental og The Thief i Oslo som kan skilte med dette her til lands.

- I hvert team må vi ha folk som har erfaring med servicenivået ved fem-stjernes hotell. Og det som utgjør forskjellen mellom fire og fem stjerner er først og fremst servicenivået. Du må ha flere ulike type restauranter, du må en spa-avdeling, og det må være 24-timers room-service. Og det skal være doorman og concierge-service ved slike hotell. Dette er vi vant til fra utlandet, men ikke i Norge, sier Forselius.

- Det høres dyrt ut, blir det et veldig kostbart hotell?

Ordinære rom og eksklusive suiter

- Både ja og nei. Vi skal ha en base med rom for vanlig konferansetrafikk, og da må vi følge prisnivået ved de andre hotellene i Trondheim. Samtidig vil vi ha en rekke rom og suiter som er mer for de spesielle anledningene, og de spesielle utenlandske gjestene, eller for folk her i byen som vil feire noe spesielt, sier Forselius og fortsetter:

- Det samme gjelder restaurantene. Vi skal ha hele spekteret, fra det enkle spisestedet, til det avanserte. «Jonathan» kommer tilbake, og vi får «Speilsalen» med Bocuse D`or kokken Christopher Davidsen i spissen, sier Britanniadirektøren.

- Vi merker stor etterspørsel allerede fra folk som ønsker å booke bord til «Speilsalen». Christopher Davidsen har et navn i utlandet, noe vi merker når vi er på messer i rundt omkring i Europa, supplerer Gjerde.

Også når det gjelder bemanningen er Britannia ute etter et stort mangfold, og har ingen føringer med tanke på nasjonalitet, alder eller kjønn. De er først og fremst opptatt av å ansette folk som brenner for å yte service og som ønsker å identifisere seg med Britannia.

Vil bygge Britannia-kultur

- Du må være villig til å gi det lille ekstra, og fortelle historien om Britannia med et brennende engasjement, hver dag. Vi ønsker å bygge en kultur der folk får lyst til å fortelle om arbeidsplassen sin til alle de møter, og som er stolte av å jobbe ved Britannia, sier Forselius.

- Hva med dem som har jobbet ved Britannia tidligere, er dere ute etter dem?

- De som har lyst og som gjerne vil identifisere seg med Britannia, de vil vi gjerne ha. Men det må ikke være sånn at «sånn har vi alltid gjort det på Britannia». Nå blir det et nytt Britannia med et konsept som er videreutviklet, sier direktøren.

Les også: Britannias nye identitet er inspirert av Morgan og Jaguar

Doormen og concierge

Hotellet vil stå for det meste av ansettelsene selv, men vil benytte profesjonell, ekstern kompetanse i første runde av ansettelsene.

- Vi skal ha tre «doormen» som skal stå ved hovedinngangen og ta imot gjestene, og ønske dem velkommen. Og jeg kan nesten garantere at de vil få Trondheims flotteste uniformer. Når det gjelder concierge trenger vi en som er «verdensmester» på Trondheim. Han eller hun må vite alt om hva som foregår, fra hvor man får billetter til Trøndelag Teater, eller Lerkendal, til hvor man plukker blåbær, sier Forselius smilende.

Alle ansatte skal være på plass til 15. februar. Da starter Britannia-akademiet med kursing i alt fra Trondheimshistorie, til servering og gjestehåndtering.

- Fagfeltene har folk med seg, men historien må de lære seg, det er viktig for oss. Og det gjelder alle, inklusiv oss selv, sier Forselius og Gjerde.

Britannia hotell er fortsatt en byggeplass, men i begynnelsen av august vil Mikael Forselius og Peter Gjerde gå i gang med å ansette 148 medarbeider til det nye hotellet. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen Foto: Richard Sagen