I mer enn to år har han jobbet med oljemalerier i Frankrike og bronseskulpturer i Sofia. Resultatet har blitt 24 nye malerier og syv skulpturer som nå stilles ut.

Les mer om kunstneren: Denne bygården blir Kjell Erik Killi Olsens nye kunsthus i Trondheim

Lang reise i mitt eget liv

- Dette er en lang reise i mitt eget liv, og for mine medmennesker. Verden er i en lang reise, noe som gjenspeiler seg i måten jeg har malt alle bildene på. De er alle langt mer figurative enn de jeg malte til min forrige utstilling. Sånn har det bare blitt, uten at jeg helt kan forklare hvorfor. Og det er tykt malt, så det er så vidt de har tørket til denne utstillingen, forteller Killi Olsen, travel og spent under utstillingsåpningen.

Les kommentaren: En strålende nyhet for Midtbyen

- Fargene er på plass

- For meg er dette en slags hjemkomst for Killi, fargene er på plass, motivene sitter, dette er veldig morsomt, sier Øivind Storm Bjerke, tidligere intendant ved Trondheim kunstmuseum og professor ved universitetet i Oslo.

Fullt av trøndere

Og det var mange som hadde tatt turen fra Trondheim og Trøndelag for å få med seg begivenheten med påfølgende fest på Vippa ved Vippetangen.

Kunstneren hadde invitert nærmere 500 gjester til utstilling på Galleri Brandstrup med påfølgende fest i den nye økologiske mathallen i Oslo som blant andre trondheimskokk og Credo-sjef Heidi Bjerkan står bak.

- Dette er utrolig vakker og poetisk utstilling, og det er en helt fantastisk gave de planene han har i Trondheim, sier Anne Marit Sæther og Monica Stendahl Rokne i Cirka teater som har tatt turen til Oslo og utstillingsåpningen.

- Dette er kjempespennende. Og det er en struktur, en komposisjon og bruk av farger i disse bildene som er helt unik, sier Ola By Rise, kommunaldirektør for kultur og næring i Trondheim kommune uten at han vil påberope seg å være noen kunstanmelder, men hadde tatt turen til Oslo for å få med seg Killi Olsens nye utstilling.

Mer figurativ enn på lenge

- Forberedelsene til denne utstillingen startet allerede for fem år siden forteller Kim Brandstrup, daglig leder for Galleri Brandstrup på Tjuvholmen i Oslo.

- Vi har forberedt dette lenge, og det er utrolig spennende å ha Killi Olsen tilbake i det figurative uttrykket. Samtidig har årene med det ikke figurative bidratt på en enestående måte, sier Brandstrup som for fem år siden ble Trondheimskunstnerens gallerist.

Sterke verk

- Det har blitt sterke verk som tar opp mye av det som har skjedd i samfunnet rundt oss, og i livet hans, supplerer Cathrine Hovdahl Vik, leder for Killi Olsens nye kunsthus i Trondheim som Adresseavisen presenterte planene for i forrige uke.

- Med denne utstillingen «Den lange reisen» ønsker jeg å si noe om hva jeg føler og hvilken reise jeg har hatt, avslutter Killi Olsen.

Ellen Kristine Klemmetvold, Øivind Storm Bjerke og Cathrine Hovdahl Vik på utstilling med Kjell Erik Killi Olsen ny verk. Foto: Annemona Grann
Kommunaldirektør Ola By Rise hadde tatt truen til Oslo for å være med utstillingsåpning med Kjell Erik Killi Olsens nye malerier og skulpturer.
Monica Stendahl Rokne, Ola By Rise og Anne Marit Sæther på utstilling med Kjell Erik Killi Olsen nye verk i Oslo Foto: Annemona Grann
Mer enn 500 mennesker hadde tatt turen til Kjell Erik Killi Olsens utstilling i Galleri Brandstrup torsdag kveld. Foto: Annemona Grann
Det ble en travel kveld for Kjell Erik Killi Olsen da utstillingen "Den lange reisen" åpnet torsdag kveld. Foto: Annemona Grann