Arrangørene bak Hemne Humorfestival er store på verdensrekordforsøk. Humorfestivalen arrangeres annethvert år, og de siste årene har det blant annet blitt gjort forsøk på å ta verdensrekord i verdens lengste skjerf, verdens lengste klessnor og verdens største dessertbord.

- I år er festivalens tema «ski». Ski er stort i Hemne, her har vi egne skilegender, og vi har nettopp gjennomført Tour de Humor Ski, sier Marte Bugten som jobber i markedsavdelingen i Hemne Humorfestival.

Dermed måtte årets verdensrekordforsøk bli «verdens lengste ski».

Trenger ikke snø

- Vi vet det finnes veldig lange ski allerede, men dette er et par det faktisk skal gå an å gå på. De er like tynne som et vanlig skipar, sier Bugten.

Et 15.50 meter langt furuemne ble hentet fra Grønset Gård. Resultatet har blitt et par ski på litt over 15 meter, med lærbindinger og det hele. Nå er målet at skiparet skal havne i Guinness rekordbok.

Skiparet skal gå sin jomfrutur på søndag når KIL/Hemne møter Stjørdals-Blink i Hemne Sparebank Arena.

- Klokka 16.45 er det pause, og da skal vi gjøre verdensrekordforsøket, sier Bugten.

- Snø trenger dere ikke?

- Nei, vi er ikke avhengig av snø. Det er så ustabilt være her i Hemne uansett, at været kan vi ikke stole på. Kanskje kommer det snø til søndag også, her vet man aldri. Vi pakker aldri bort verken vinter- eller sommerklær, sier Bugten.

Hvor var du da Ove Aunli ...

Det er ingen hvem som helst som har tatt på seg det ærefulle oppdraget med å prøve de lange skiene. Tidligere langrennsløper Ove Aunli, som var med å vinne norsk stafettgull under VM i 1982 der Oddvar Brå brakk staven, skal binde på seg skiene søndag.

- Det måtte bli Ove Aunli, hvem ellers? Han har ikke lovet at det blir skøyting, men diagonalgang må han da klare, sier en svært spent Bugten.

Hun kan bare krysse fingrene for at Aunli ikke brekker ei ski i verdensrekordforsøket.

- Jeg har troa på at det skal gå bra at vi endelig skal klare å sette en rekord, sier Bugten.

Einar Lervik og Jan Holm vært med på å ferdigstille det som nå har blitt et 15.15 meter lange treski. Foto: Hemne Humorfestival
Skiparet har fått flotte detaljer. Søndag skal de testes for første gang, da med ordentlige lærbindinger. Foto: Hemne Humorfestival