– Og i år varer sommeren helt til oktober i humorbyen Trondheim. Da står selveste Are og Odin på scenen i Frimurerlogen under Trondheim Comedy Festival.

– Vi er jo litt trege. I år er det ti år siden vi ga ut plata «Bæ to da Bone», og i den forbindelse tenkte vi at vi kunne gjøre noen festivaljobber. Men da vi endelig fikk ut fingeren, hadde alle ferdigbooket. Så hørte vi om Trondheim Comedy Festival og slo til, forteller Odin Jensenius, for noen også kjent som Klaus J. Sonstad.

Kjemien sitter

Den trønderske suksessduoen har gjort lite sammen i humorens tjeneste de siste åtte årene. I fjor var de konferansierer under NM i Revy på Høylandet. Publikumsresponsen var varm og overveldende. Så fikk de det ærefulle oppdraget å opptre i Liv Ullmanns 75-årslag.

Kjemien og tonen satt umiddelbart.

– Før bursdagen kranglet vi om repertoaret. Are følte seg overkjørt, jeg fikk dårlig samvittighet og sa unnskyld, hvilket ikke gjorde Are mindre sint. Alt er som det alltid har vært, sier Jensenius opprømt.

Kjempesuksessen

Radioprogrammet «Are og Odin» var en kjempesuksess da det gikk på P3 fra 2002 til 2005. Duoen ble kåret til «Årets radionavn» og mottok publikumsprisen i 2005, de ble tildelt Norsk Målungdoms gjeveste pris for at de brukte dialekt på en positiv måte, og de skapte en ekte landeplage med «Klapp Klapp».

– Jeg har tenkt tilbake på alt vi opplevde da Are og Odin var på sitt mest populære. Vi reiste fra Alta i nord til Kristiansand i sør. Tenk på alle stedene vi fikk besøke! Jeg tenkte nok ikke så mye på det da det sto på, det var jo en jobb, men jeg håper jeg har lært å sette mer pris på opplevelser nå, forteller Are Sende Osen.

– Han er der!

Mens Odin representerte en bunnløs godhet, tro på menneskeheten og sjarmerende naivitet, var det kynisme, misantropi og et langt mer realistisk verdensbilde som kjennetegnet makkeren Are.

– Det er gått åtte år. Hvem er Are i dag?

– Det er et veldig godt spørsmål. Mye har skjedd. Jeg har ordnet meg familie, kjøkken-hage, stasjonsvogn, vond rygg og grått skjegg. Jeg er nok blitt mildere med årene, men jeg skal klare å hente frem den aggressive gærningen. Har er der inne et sted. Når jeg er sammen med Odin, kan jeg si ting som er så ramt at jeg aldri ville sagt det til vanlig, forteller Sende Osen.

Are og Odin står på scenen i Frimurerlogen 17. og 18. oktober.