De ble overrasket på direkten på Ladehammerfestivalen, med at de har vunnet ett års mentoroppfølging fra Ida Jenshus, og får åpne Steinkjerfestivalen 21. juni, forteller Namdalsavisa.

– Dette er helt sykt! Seriøst?

Drømmen gikk i oppfyllelse

– Jeg har drømt om å spille på Steinkjerfestivalen siden den ble oppfunnet, så dette gleder jeg meg til, sier trommis Esten Mortensen Holien.

Han er fra Beitstad, så for ham blir det nesten heimebane. Bandet, som ellers består av Markus Margido Drazkowski Teksum på bass og Christopher Roseth Sand på gitar og vokal, er basert i Trondheim.

Les også: Festivalsommeren: Langtidsvarsel

Ida Jenshus møtte selv opp på Ladehammerfestivalen, der Kings of the Valley spilte i helga, og overrasket dem med juryprisen backstage etter konserten.

– Vi i juryen syntes at Kings of the valley var et hakk over alle de andre i kvalitet. De er et band som jeg vet jobber hardt hele tiden i studio med produksjoner og lydbilde og med live-biten. De har også levert gode konserter som jeg har hørt. De er et band i stor utvikling og som er all in. Overskudd, sugenhet og gnist og talent. Jeg har stor tro på dem, sier Ida Jenshus, til Namdalsavisa.– Jeg gleder meg til å høre dem på festival og til å kunne jobbe med dem som mentor, sier Jenshus.

Les også: Veronica Maggio til Steinkjerfestivalen– Til tross for kort fartstid og unge alder imponerer de virkelig både låtmessig og musikalsk, sier jurymedlem Morten Møller fra Gramo.

– Ekte og veldig kult

Bandet får åpne Steinkjerfestivalen under gratis kick-off-konsert på Klubben torsdag 21. juni.

Der spiller også den andre Bandwagon-vinneren, som skal stemmes fram på bandwagon.no av publikum helt fram til 15. juni. Bandwagon i år er et samarbeid mellom Steinkjerfestivalen og Woodlandfestivalen i Namsos, der vinnerne også får opptre og får et faglig program.

Bandwagon er startet av Namdalsavisa, og er støttet av Innovasjon Norge. – Kings of the Valley føles ekte og er veldig kult! Herlige riff, melodisk bass, fengende refreng og variasjon uten å dra helt ut på viddene. Det bindes så flott sammen. De holder et høyt nivå og de vil levere godt live, sier Hilde Hollås, som sammen med festivalsjef Svein Bjørge representerer Steinkjerfestivalen i juryen. Vinnerbandet sier selv at de spiller riffbaserte låter kombinert med lange drømmende partier med innslag av mellotron, gitarsoloer, orgelbrus og melodisk bassing, over til fengende refreng med både godt trøkk og flerstemt sang.Det er ogsåKings of the Valley gav ut sin første utgivelse den 1. september 2017, og jobber nå med en fullengder i studio.