– Dette er flygelverdenens Rolls-Royce, et instrument som bare blir bedre og bedre med godt vedlikehold, sier Roar Wik i flygelkomiteen.

Denne helga feirer musikklivet på Byneset og Leinstrand at aulaen på nye Spongdal skole har fått et splitter nytt Steinway konsertflygel. Flygelaksjonen begynte med at solistene som var med på åpningsforestillingen for skolen i 2014 ga hele sitt honorar som startkapital til et nytt flygel.

Kanskje kommer TSO?

Ildsjelene på Byneset har gjennomført innsamlingsaksjonen i samarbeid med Spongdal skole og Trondheim kommune. Kommunen har kjøpt instrumentet etter å ha mottatt økonomisk bidrag på 738000 kroner fra lokalt næringsliv og privatpersoner. Aulaen, som har plass til 400 tilhørere, utstyres i tillegg med mobile akustikkvegger fra USA for å skape best mulig akustikk i et lokale som til daglig brukes som kantine og samlinger for skolebarna.

– Det bygges nå flerbrukshaller og aulaer over alt. Men de er lite egnet for akustisk musikk, de er kun for bruk med forsterkeranlegg. Derfor er dette et pionerarbeid. Vi har fått tak i akustiske lydvegger fra USA, som er lite utprøvd her i landet. Disse får sin ilddåp i helga. Nå kan det bli en realitet at TSO eller Trondheimsolistene kan gjeste Byneset, sier Wik.

Stjernelag innvier

Lørdag kommer Lørdagsskolen fra Trondheim kommunale kulturskole for å ha undervisning og konserter. Dessuten er «alle som spiller litt piano på Byneset og Leinstrand» invitert. 20 små og store pianister har allerede meldt seg, melder komiteen. På kvelden blir det offisiell innvielse av flygelet med korsangere, blåsere og pianist og flygelkonsulent Jørgen Larsen.

Der stiller også mezzosopran Randi Stene, tubaist Øystein Bådsvik, baryton Roar Wik, tenor Harald Bjørkøy, klarinettist Jostein Kløften, organist Christine Goedecke og tidligere sogneprest Dagfinn Thomassen, som alle er medlemmer av flygelkomiteen. Komitémedlem og jazzsanger Solveig Slettahjell kunne dessverre ikke komme på grunn av internasjonal turnévirksomhet.

Festhelgen avsluttes med gudstjeneste i aulaen etterfulgt av kirkekaffe, også her med musikkinnslag hvor flygelet står sentralt.

Stolt: –