Kristin Skogen trodde hun var ferdig med konkurranser for en stund. Så ringte telefonen.
- Jeg fikk et kvarter på å bestemme meg for om jeg ville bli med til EM i Frankrike. Jeg var litt fortvilet, sier Skogen.
Hun hadde vært i konkurransemodus siden sommeren, og trengte å komme seg i den vante tralten igjen.
- Vil du angre hvis du sier nei? spurte samboeren hennes.
- Ja, svarte Skogen.
Fem dager senere reiste hun til Lille i Frankrike for å hevde seg i Yrkes-EM sammen med 16 andre kokker.
Kastet i det
Etter tre intense dager med kokkelering, sitter Skogen igjen med to bronemedaljer: Én individuell og én for team med servitør.
- Jeg hadde aldri trodd det, hvis noen hadde sagt at jeg skulle reise til Frankrike og ta to medaljer. Det gikk over all forventning.
Hun deltok i kokke-NM for knappe to uker siden, men nådde ikke opp den gang. Deltakelsen i Yrkes-EM skyldes at deltakeren som opprinnelig skulle være med ikke kunne delta.
- Jeg ble kastet inn i det. Heldigvis var jeg fortsatt i konkurransemodus etter NM, sier Skogen, som til vanlig jobber ved To rom og kjøkken i Trondheim.
Skrekkslagen
Mesterskapet besto av sju moduler over tre dager:
Dag 1:
Varm fisk og hollandaisesaus til forrett.
Varmt kjøtt og tre garnish-sauser til hovedrett.
Eplekake til dessert.
Dag 2:
Klassisk fransk, klar suppe til forrett.
Lammekarré til hovedrett.
Syltetøy av rabarbra og to klassiske franske kjeks som tilbehør til ost.
Dag 3:
Sjømattallerken med kald, varm og en valgfri variant, med majones.
- Da jeg først fikk oppgaven klasket foran meg, ble jeg skrekkslagen. Med fem dager til avreise var det kanskje ikke så rart. Jeg bestemte meg for å ta én dag av gangen, og bare kjøre på, sier Skogen.
Skal slappe av
Mandag morgen var den unge kokken på vei tilbake til Norge igjen. Hun er rask med å si hva hun gleder seg mest til fremover:
- Jeg ser frem til å komme hjem og slappe av, og gå på jobb uten konkurranse som et stressmoment, sier Skogen.