TINY DEATH STAR

iOS / Android

Det massive ødeleggelsevåpenet dødsstjernen fra de tre første «Star Wars» -filmene har forlengst gått inn i historien som noe de fleste av oss kjenner til. Ikke bare er imperiets dødsstjerne et våpen, men det er også en planet. Tenk på det da. Stormannsgalskap satt i system i n'te potens. Men det som filmene til George Lucas aldri viste oss var hvor mye logistikk og administrering det å bygge en dødsstjerne krever. Den biten har nå  Disney og NimbleBit tatt tak i. Resultatet er «Tiny Death Star» -sannsynligvis det morsomste og mest sjarmerende «Star Wars» -produktet siden «Lego Star Wars».

Utgangspunktet er å kombinere historien, karakterene og mytologien fra «Star Wars» og sette dette i sammenheng med spillmekanismene fra det populære mobilspillet «Tiny Towers». Resultatet har blitt overraskende underholdende. For med mindre du har sett filmen «Clerks» så har du vel aldri tenkt noe særlig over hvor mange håndtverkere, elektrikere, rørleggere og flisleggere som skulle til for å bygge imperiets dødsstjerne. For ikke å snakke om hvor pengene til byggingen kom fra.

I «Tiny Death Star» der det DU som er den onde keiseren som skal styre imperiet og sørge for at dødsstjernen ble bygd. Ikke rart fyren så ut som om han ikke hadde sovet på mange måneder i filmene, for masseødeleggelsesvåpen i denne størrelsen bygger seg ikke selv.

Det første du må gjøre er å lage et kapitalistisk mini-samfunn slik at du kan tjene penger. Mange av rommene i den uferdige dødstjerne må du leie ut til leietakere og disse må igjen ha tilgang til vann, kloakk og vei (!) for å kunne åpne små butikker. Alt i «Tiny Death Star» handler om de små detaljene. Du må beherske både sosialøkonomi, bedriftøkonomi, lederskap og ha sansen for interiørdesign som du skal lykkes.

Synes du alt dette høres kjedelig ut? Det er det ikke. Spillet gir deg rikelig med hint til hva du trenger å gjøre til enhver tid, og bare det å se de bittesmå karakterene tusle rundt med sine gjøremål er så absolutt verdt prisen ( som forøvrig er Kr. 0.-).

Du kommer til å bruke lang tid for å gjøre ferdig dødsstjernen din, og om du i det hele tatt ser enden av tunellen så kan du banne på at rørleggerne går til streik eller at det blir feil i det elektriske anlegget. Men det gjør ikke så mye. Bare det å se de bittesmå imperiesoldatene tøffe rundt på de knøttsmå føttene sine er nok til å bringe smilet tilbake. Og opprørsbasen på Yavin 4, den kan du jo alltids sprenge i småbiter en annen gang.

Last ned iOS-versjonen her.

Last ned Android-versjonen her.