- Hvis man er på jakt etter den komplette entertainer som behersker både sang og dans, synes jeg at Nicoline er en verdig vinner, sier Lisbeth Berg, mammaen til Nicoline Berg Kaasin (27) i Stjernekamp.

- Men jeg er jo farget av å være mor da, ler Lisbeth som bor på Strindheim i Trondheim.

Med mamma og lillesøster: Familien Berg Kaasin er på plass i Oslo for å heie på Nicoline. Her har Nicoline (til venstre), mamma Lisbeth Berg og lillesøster Emilie Kaasin Berg tatt en «trelfie» fredag.

Hytte i Tydalen

Mormor Liv Berg og Nicolines lillesøster Emilie bor også i Trondheim. Emilie studerer økonomi ved Handelshøyskolen i Trondheim. Nicoline Berg Kaasin er vokst opp på Bekkestua i Oslo, men har sterk tilknytning til Trondheim og Trøndelag, forteller mamma Lisbeth.

- Nicoline er trønder god som noen. Med besteforeldre i Trondheim og hytte i Tydalen, har hun og søsknene tilbrakt alle ferier i Trøndelag da de var små.

Elsker Stugudal: Med besteforeldre fra Trondheim og hytte i Stugudal i Tydal, er Nicoline Berg Kaasin trønder god som noen, mener mamma Lisbeth Berg. Her er Nicoline (til venstre), storebror Julius, Lisbeth og lillesøster Emilie avbildet i forbindelse med det 22 km lange skirennet Stugudal Rundt i påsken.

Foreldrene er skilt, og for to år siden flyttet Lisbeth Berg tilbake til hjembyen Trondheim. Hun tror datteren har gode sjanser til å vinne sangkonkurransen Stjernekamp som sendes hver lørdag i NRK. I tillegg til datteren, er Jonas Skybakmoen – som også kommer fra Trondheim – en favoritt.

Showpatruljen i Trondheim

- Jeg tror Jonas og Nicoline kommer til å kjempe i toppen. Marian Aas Hansen var nok en sterk konkurrent, og jeg synes det er synd at hun gikk ut.

Heier på Nicoline: Storebror Julius og resten av familien er heiagjeng hver helg. Her er Julius og Nicoline avbildet da storband var sjangeren deltagerne prøvde seg på.

Mens lillesøster studerer økonomi, og storebror Julius (29) er jurist, har Nicoline valgt en helt annen retning.

- Hun begynte å danse da hun var fire år, og har alltid elsket å stå på en scene. På videregående var hun med i revyen i alle år, hun har gått på musikallinjen på Bårdar, jobbet i showene på Kiel-ferja, vært tilknyttet Showpatruljen som har base i Trondheim, samt deltatt i The Voice. For å ha flere bein å stå på, studerer hun også økonomi i Oslo, forteller mamma Lisbeth entusiastisk.

I Nidarosdomen: Nicoline og lillesøster Emilie Berg Kaasin gjestet Nidarosdomen i sommer.

Som å hoppe fra «ti-ern»

I likhet med Jonas Skybakmoen, tror hun styrken til Nicoline ligger i knallhard jobbing, samt at hun ikke velger de letteste løsningene.

- Dessuten er hun jo en dyktig danser, noe som nok gjør at hun skiller se ut.

Lørdag kveld er den femte sendingen i Stjernekamp, og artistene skal prøve seg på opera med operasanger Solveig Kringlebotn som mentor. Nicoline Berg Kaasin har valgt arien «Prés des remparts de Séville» fra den kjente operaen «Carmen». Jonas Skybakmoen bryter seg løs på Verdis «La donna è mobile» og har latt seg inspirere av den svenske operastjernen Jussi Björlings versjon.

Jonas henger med: Jonas Skybakmoen skal synge Verdi-opera lørdag kveld. Her er han avbildet i forbindelse med lydprøver på Fornebu sist helg sammen med programleder Kåre Magnus Bergh og deltager Marian Aas Hansen - som gikk ut sist lørdag.

- Jeg har øvd mye, men har aldri sunget opera før og er nervøs. Det blir som å hoppe fra timeteren og mageplask er som kjent vondt. Men jeg skal gå «all in» i kveld, det må gå bra, sier Skybakmoen noen timer før han skal i ilden.