- Mitt navn er Fatima Almanea, og jeg er en verdaling på lik linje med deg. Jeg har bodd i vår vesle bygd i åtte år.

Slik starter blogginnlegget der verdalingen Fatima Almanea (20) skriver et åpenhjertig og personlig brev til Hans Rotmo etter hans utspill i et portrettintervju i Trønder-Avisa. I intervjuet sier Rotmo:

- Muslimene er en miljøforurensning i Europa. De forurenser på samme vis som vi nordmenn gjorde da vi innvandret til USA og stjal Indianer-land.

- Jeg er loppa

Almanea er født i Basra i Irak. Hun flyttet med familien til Vikna i 2003, før de fem år senere flyttet til Verdal. Hun er i dag frilansjournalist og ungdomspolitiker.

- Jeg er norsk muslim. Jeg er loppa du snakker om, jeg er lusa. Jeg er forurensingen du advarer mot, jeg er avviket. Jeg er nasjonen innen nasjonen, jeg er byllen du ønsker å fjerne, fortsetter hun senere i blogginnlegget.

Gledet seg til Vømmølfeiring

Til adressa.no forteller 20-åringen at hun opplevde utspillene fra Hans Rotmo - som kom samme dagen som lokalsamfunnet i Verdal snus på hodet i forbindelse med Vømmølfestivalen - som urettferdig og krenkende.

- Jeg satt i vømmølbygda og gledet meg til å ta del i feiringa. Så får jeg den baksmellen, hvor jeg blir påminnet om at det finnes holdninger som hans, at jeg som innvandrer aldri vil bli likeverdig, sier 20-åringen.

Hun påpeker at hun selv gjør det hun kan for å være et positivt tilskudd til lokalmiljøet.

- Så påstår han at jeg forurenser samfunnet og miljøet. Det er dehumaniserende og krenkende, sier hun.

Likevel ville ikke 20-åringen la Rotmos ytringer begrense vømmølfeiringa.

- Vømmøl er en ånd. Han representerer ikke den, sier norskirakeren.

- Jeg skrek

Blogginnlegget hennes har spredd seg viralt. Det ble publisert søndag morgen, og allerede har Almanea fått mye støtte for at hun setter ord på det flere føler.

- Da jeg skrev innlegget lørdag kveld gråt jeg. Jeg føler ikke han har rett i det han sier.

I innlegget skriver hun:

- Jeg hadde lovet meg selv å ikke bli såret av dine beskrivelser og ord, men det viser seg å være lettere sagt enn gjort. Overraskende nok trigger fordommene dine frustrasjonen i meg, du gir meg en håpløs følelse, men det bare for i dag. I morgen skal jeg og smilet mitt atter ut igjen for å ta tilbake min identitet, den du stadig prøver å besudle.

Rotmo får støtte

Samtidig som mange har vist støtte til Almanea, er det også mange som har uttrykt i sosiale medier at de støtter Rotmos synspunkt.

- Jeg tror ikke dette gjenspeiler folkerøsten. Det er stort sett de som er negativt innstilt som kommenterer på slike saker, sier 20-åringen.

Hun ønsker å uttrykke en takk til de som har uttrykt støtte til henne.

- Det har vært massiv deling av blogginnlegget. Det har tydelig vekket et engasjement. Jeg er takknemlig for støtten jeg har fått. Det er mye godt som finnes i Verdal og Nord-Trøndelag, sier hun.