Sist fredag klokken 09.00 ble billettene til konserten med Bruce Springsteen i Granåsen lagt ut for salg.

21 minutter tok det før alle de 35 000 billettene var revet vekk.

LEDER: 21 minutter som endrer kulturbyen (PLUSS)

- Køen startet 09.00

Samtidig var det mange prøvde å skaffe billetter, men som ikke lyktes.

Flere av disse klaget på at køen til billettsalget må ha startet før klokken 09.00, blant annet i debattfeltet på denne saken - og mente at det var de som sto opp tidligst som fikk sikret seg billetter.

Det stemmer ikke, sier daglig leder i Ticketmaster Kristian Seljeset.

- Det var nytteløst å stille seg i billettkø før klokken 09.00. Alle som ville kjøpe billett fikk det samme tidsstempelet og stilte på helt lik linje, sier Seljeset.

Se video: Utsolgt på 21 minutter - måtte hoppe i havet

Raljerte over Adressa

Blant dem som ikke fikk billett var Are Sende Osen og Odin Jensenius fra NRKs radioprogram Are & Odin.

Lørdag raljerte radiohumoristene over det de omtalte som Adresseavisens «desinformasjon» om at ikke var noe vits å gå Ticketmaster sine sider inn før klokken 09.00.

- Vi lurer på vår egen storavis Adresseavisen som feilinformerer sine lesere på en så grov måte, sa Klaus Sonstad i Odin Jensenius' skikkelse.

- Grunnen til at Adresseavisen er Midt-Norges største avis er at de hadde nazisympatier under krigen, de var en naziavis. Man kan se at det henger igjen noe av dette fortsatt i dag, sa Are Sende Osen - åpenbart irritert over billettkø-systemet.

Sende Osen ville ikke kommentere saken mandag.

Solgt i tilfeldig rekkefølge

Kristian Seljeset sammenligner billettsalget med når en stor gruppe mennesker prøver å komme seg inn på supermarkedet samtidig.

- Når det er så mange som skal inn den samme døra samtidig, blir det tilfeldig hvem som slipper inn. Slik var det også her. Kjøperne ble sluppet inn i tilfeldige puljer, sier Seljeset.

- Så det hadde ingen hensikt å «stille seg i kø» allerede klokken 08.00?

- Nei, på ingen måte.

100.000 solgte billetter

Springsteens konsert i Granåsen 26. juli er en av tre artisten gjør i Norge i sommer. De 30 000 billettene til konserten på Ullevaal stadion 29. juni ble utsolgt på 25 minutter i februar. I dag tidlig ble billettene til den tredje konserten i Frognerparken 28. juli utsolgt på 22 minutter.

- Til sammen skal over 100.000 nordmenn se Bruce Springsteen på scenen i sommer. Det er ganske spenstig, sier Seljeset.

Selv om Granåsen kan romme enda flere tilskuere, har Stein Vanebo i Trondheim Concerts avvist at det vil bli lagt ut flere billetter. Han har også avvist muligheten for en ekstrakonsert.

- Trøsten til de som ikke fikk billetter, er at dette betyr at han kommer til å komme tilbake. Vi har slått alle på billettsalg når det gjelder tempo, og vi har den største og beste arenaen. Så det er klart han må komme tilbake, sa Vanebo til adressa.no sist uke.

PODKAST: Springsteen-feber, Facebook, kirka og porno