- Jeg er utrolig spent på konserten i kveld. Det er det som er så nervepirrende med å spille på nye plasser. Man vet aldri hva man kommer til. Jeg skal iallfall ha det utrolig morsomt, fortalte Astrid Smeplass da Adresseavisen møtte henne like før konserten lørdag kveld.

Steinkjerfestivalen hadde en våt start fredag kveld, og fikk ikke solgt ut alle billettene til helga. Likevel møtte nærmere 6000 personer opp for å se og høre trønderen Astrid S lørdag kveld.

Værgudene valgte likevel å lytte til bønnene, og viste frem litt blå himmel og en anelse sol.

- Det er så trolig godt å være tilbake i Trøndelag. Trønderne byr alltid på seg selv, og det er mye bra stemning på de konsertene, legger Astrid til.

LES OGSÅ: Astrid S: - Det er skummelt å være sårbar

foto
Astrid S spilte for 6000 på Steinkjerfestivalen. Foto: Leif Arne Holme

Tilbake i Trøndelag

Hun har ikke vært i fylket siden jul. Likevel var hun forberedt på god stemning. Med såpebobler, minishorts og knall magekort regnjakke forvandlet hun det litt grå Steinkjer til en anelse sommerfest.

- Mamma og pappa skulle egentlig være her i kveld, men jeg er nesten litt glad for at de ikke er det nå. Hadde de sett meg i dette antrekket på en slik kald kveld, hadde de nok ikke vært glad, sa Astrid på scenen lørdag kveld.

Hun har aldri vært og opptrådt i Steinkjer tidligere, og tror at sist gang hun var her var under en fotballcup eller håndballcup for flere år siden. Derfor måtte de se litt av byen.

- Min tidligere personlige trener har flyttet til Steinkjer, og jeg var på boksetime med ham tidligere i dag. Det var sykt morsomt, men nå er jeg sykt stiv i hendene. Ellers har jeg sett litt av byen og spist god mat.

Kommende konsert i Rennebu?

LES OGSÅ: Våt start for Steinkjerfestivalen

Astrid S ble først og fremst kjent da hun deltok i Idol i 2013. Der endte hun på femteplass, men det var i årene etter at karrieren begynte å ta av.

Hun har ikke mye med hvor hun opptrer, men hun har et stort ønske om å være oftere i fylket hun kommer fra.

- Det er ikke jeg som ordner de tingene. Men jeg skulle gjerne vært i Trøndelag oftere. Og da spesielt med mine egne konserter.

For det å spille for lokalmiljø og mindre byer er noe hun liker godt.

- Jeg skulle gjerne gjort noe mer i lokalmiljøene, for eksempel i Rennebu eller andre mindre byer. Så det er kanskje noe som skjer til neste år. Vi får se.

Allsang på Steinkjer

Hun er mest kjent for sangene "Running out", "Hurts so good", og hennes to nyeste utgitte sanger "Such a boy" og "Think before I talk".

LES OGSÅ: Nå har hun rundet 100 millioner avspillinger

- Jeg håper folk kan være med å synge under sangene mine, men det er jo ikke sikkert alle kan sangene mine, legger Astrid til og ler.

To av sangene hennes har blitt lyttet til over 150 millioner ganger på musikktjenesten Spotify, og det la man raskt merke til under konserten. Flere tusen sang med på flere av sangene.

LES OGSÅ: Fridde på scenen under Steinkjerfestivalen

- Det er utrolig kult at sangene mine blir spilt så mange ganger, men for meg blir det bare et tall. Jeg klarer liksom ikke helt å forstå hvor mange det faktisk er snakk om.

Under konserten lagde hun både stemning med allsang, og senket stemning betraktelig da hun satte seg ned på scenekanten og sang «Running out».

foto
Foto: Leif Arne Holme

Kjendis på alle plan

På Instagram har hun over 470 000 følgere, hvor hun legger ut om hverdagslivet og artistlivet.

- Artistlivet og privatlivet mitt er liksom en og samme greie. Jeg føler de to tingene går sammen. Jeg skjønner at det kan være litt vanskelig for familie, venner og kjæreste, fortsetter Astrid.

Hun håper at folk fil få et bedre forhold til musikken hennes, ved å kjenne henne godt personlig og. Derfor synger hun om veldig personlige tema.

- For meg fungerer hverdagen min perfekt. Jeg er like mye Astrid Smeplass som jeg er Astrid S.

Flere hadde tatt med plakater og enkelte satt på skuldrene til hverandre for å få kontakt med den trønderske kjendisen. Hun fikk også et par sommerlige solbriller kastet på scenen, som hun brukte i deler av konserten.

Travel sommer

Det har gått i ett de siste dagene med flere opptredener på ulike festivaler. Nå står kalenderen fri i noen dager, men ferie blir det ikke.

- Jeg har nok ikke ferie dessverre. Jeg skal til Stockholm i studio der. Likevel skal jeg prøve å ta en tur til Rennebu i morgen, hvis jeg orker og får tid. Det er lenge siden jeg har sett farfar og besteforeldre, så jeg må ta de mulighetene jeg får.

Likevel skal hun ta noen timer fri etter konserten, og få med seg andre artister under Steinkjerfestivalen.

- Etter konserten har jeg veldig lyst til å se Cezinando og Veronica Maggio. Også hadde jeg veldig lyst til å se Anders Jektvik tidligere i dag, men det fikk jeg ikke tid til.

Fjorårets Spellemann

Tidligere i år ble Astrid S tildelt prisen "Årets Spellemann 2017", noe som skapte stor debatt. Ikke alle var overbevist om at hun var den riktige.

- Det var en utrolig stor ære å få den prisen. Debatten i ettertid valgte jeg å stenge ute, da jeg ikke kan ta meg nær av all kritikk jeg får.

foto
Det ble stor debatt da Astrid S mottok prisen som årets Spellemann under Spellemannprisen 2017. Her fra prisutdelingen. Marcus og Martinus deler ut prisen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Det var flere kjendiser som i ettertid støttet utdelingen, og mente det var en selvfølge at hun fikk den.

LES OGSÅ: Kjendis-Norge hyller Astrid S

Adresseavisens kommentator skrev etter utdelingen at "Det mest overraskende med bestyrtelsen over at Astrid S ble «Årets Spellemann», er at noen ble overrasket over at hun vant."

Hun fikk også tildelt "Årets trønderske artist" under Ut-Awards i januar.