Elden har solgt over 1000 flere billetter enn i fjor. Friluftsteateret som spilles på Slegghaugan på Røros har noen forestillinger igjen, men til sammen vil billettsalget komme på over 12 000 billetter.

– Tre forestillinger gjenstår, og vi har få billetter igjen både til dagens og fredagens forestilling. Lørdag er helt utsolgt, forteller Siri Gellein, daglig leder i Elden.

Det endelige publikumstallet blir klargjort fredag ettermiddag.

Ny regissør og bra vær

Gellein mener det er flere grunner til at årets oppsetning har fått så gode besøkstall. Varmt sommervær og et friskt pust fra en ny regissør er definitivt med på å trekke publikum.

– Vi har vært veldig heldig med været i år, i tillegg til at musikkteatret har fått en ny regissør. Catrine Telle har vært flink til å fortelle at hun skal gjøre store endringer, og vil gå tilbake til spelets røtter, forteller Gellein.

Regissør Telle har sammen med den nye musikalske lederen, Skjalg M. Raaen, løftet Elden til et høyere musikalsk nivå. Telle har også lagt vekt på sivilbefolkningen på Røros i den tragiske krigshistorien som Elden dramatiserer. Det mener Gellein har hatt mye å si for den økende interessen for årets oppsetning.

– Elden har et tilbakevendende publikum, og selv om mange lokale og tilreisende har sett stykket i flere år, har de kommet tilbake for å se det på nytt. Musikkteatret enderer seg fra år til år, og det har nok mye å si for at folk ikke blir lei av å se Elden, sier Gellein.

foto
Elden slår alle spel i trøndelag denne sommeren, med over 12 000 besøkende. Bildet er fra førpremieren.

Størst i Trøndelag

I sommer har Spelet om Heilag Olav slitt med å fylle tribunene. Spelet, også kalt «alle spels mor», har de siste årene mistet publikummere, og i år solgte de bare 11 000 billetter. Det er halvparten av besøkstallet de hadde i sine glanstider. Årets regissør, Hanne Tømta, var blant dem som uttalte at Spelet burde skrives om og moderniseres for å vinne tilbake publikummet. Det populære parodi-spelet Slaget på Testiklestad - The Cumback, har derimot spilt for fulle tribuner, og solgte 11 050 billetter.

Elden har solgt flest billetter av alle, og i en pressemelding fra Elden utnevnes de nå som Trøndelags største friluftsteater – og Norges andre største etter Peer Gynt på Gålå.