Tidligere har Ngage mobiltelefonen vært formet som en slags klumpete håndkontroll for spill og vært en hybrid bestående av en telefondel og spillkonsolldel. Spillene måtte kjøpes separat og stikkes inn i telefonen på lik linje med spill til Nintendo DS. Ngage ble aldri den store suksessen Nokia håpet den skulle bli og mange trodde Nokia ville gi opp forsøket etter to flopper.

N-serien som spillmobil

Men allerede i høst vil Nokia gjøre et tredje forsøk på å få Ngage til å bli et hett navn, men denne gangen går de helt nye veier. Fra å være en telfonmodell blir Ngage nå et slags gensesnitt som kan kjøres på alle Nokiatelefoner med Symbian S60 versjon 3. I praksis betyr det samtlige telefoner i N-serien. Akkurat nå selger Nokia hele én million mobiltelefoner i døgnet og svært mange av disse leveres med støtte for Ngage.

Markedssjef for Ngage i Nokia, Nick Malaperiman, har stor tro på at endringen i konseptet vil føre til at Ngage endelig får sin suksess.

- Vi gjør Ngage til et konsept som kan kjøres på millioner av telefoner over hele verden. Dette er telefoner som folk allerede har eier og det forenkler salget av spill vesentlig. Dette er ikke spill som du ser på mange telefoner i dag, men spill som har overlegen grafikk, lyd og spillbarhet. Vi i Nokia liker å si at mobiltelefonene som kan kjøre Ngage er mini-PC’er med integrert telefon.

Lastes ned

Spillene skal bli mulig å kjøpe via mobil eller internett og vil lastes direkte ned til mobiltelefonen eller mellomlagres på en datamaskin. Allerede nå har de en rekke av de største spillprodusentene med seg og til lanseringen 15. november har de et godt utvalg av spill.

- Electronic Arts vil blant annet ha fotballspillet Fifa 08 og syv andre titler klar til lanseringen. I tillegg har vi en håndfull andre produsenter som leverer en rekke spill slik at antallet som er tilgjengelig for kjøp ved lansering er ca 25 spill, fortell Nick Malaperiman til adressa.no.

Nokia vil også etablere en egen nettside hvor alle spillprodusenter kan tilby sine spill for nedlasting. Hva prisen blir er usikkert, men skal vi tro markedssjefen i Nokia blir langt mer enn hva det koster for de simple mobilspillene som tilbys på markedet i dag.

- Høyere kvalitet på spill gir mulighet for høyere pris i utsalg. Dette gir igjen større fortjeneste til spillprodusentene. Slik må det være dersom det skal være noen lønnsomhet i å utgi kvalitets spill på en ny plattform, mener Nick Malaperiman.

Online arkiv

Samtidig med revitaliseringen av Ngage introduserer også Nokia sitt online lagringssystem som de kaller ”OVI”. Kort fortalt er dette et nettsted som lar deg lagre absolutt alt du har av innhold på din mobiltelefon.

Foto: NILS HELDAL