Strikking og hekling har forlengst blitt stuerent. Quiz er for pyser og juksepaver. Torsdag kveld blir det et par runder Bingo på Café Løkka du sent vil glemme.

Ronny Haugland har hatt så stor suksess som fløyelsesmyk bingovert under navnet Bingokongen at kafeen Blå i Oslo har gitt han en fast bingokveld.

– Det er fulle hus annenhver onsdag, skryter Haugland.

Premier og allsang

Det er kun når Bingokongen med assistent og musikk tar seg en ekstra svipptur til Trondheim at vi kan gå på bingo og samtidig være midt i hipster-smørøyet.

Ifølge Haugland kan Trondheim belage seg på morsomheter, skøyeraktige kommentarer og vitser fra Bingokongen. Underveis vil det bli allsang og musikk med både gamle og nye slagere, akkompagnert av undergrunnsbandet Kon-Tiki Five.

– Men det blir selvfølgelig også flotte premier, betrygger Haugland.

– Vi starter med et ostefat (cheez doodles, journ. anm.), så blir det frukterier og mer til etter hvert.

- Alle har quiz

Mens quiz er for smartinger, har bingo en bred og folkelig appell. Legg til en god dæsj alkohol, surfgitar og allsang i miksen, så har du en ny ungdomstrend.

– Det hele startet da jeg bodde i Kristiansand og skulle starte en quiz, men så at det var blitt så populært at alle hadde det. Jeg kom til at det måtte bli bingo isteden og at ingen var bedre til å lede dette enn meg selv. Slik ble Bingokongen født, sier Haugland.

– Det er vel blitt skapt en karakter mer enn en karriere her, kan du si.

– Hva er forskjellen på Bingokongen og hvilken som helst annen bingovert?

– Hva er forskjellen på kongen og en bingovert sier du?

– Nei, altså..

– Jeg hørte deg jo første gangen. Det er det som er forskjellen med Bingokongen! Han tuller, tøyser og kommer med morsomheter! Går over i digresjoner eller leser en vits som er kommet inn på vitsetelefonen, sier Haugland.

Bingokongen og Kon-Tiki Five, Café Løkka, torsdag kl. 20