Åtte blodfans har teltet i Granåsen i natt for å stå på første rad under Robbie Williams-konserten tirsdag kveld. Noen har sovet i teltet, og noen på hotell. Felles for gjengen er at de reiser over hele verden for å få med seg Robbie-konserter. Og det er kun rad en som gjelder.

Robbie først

- Vi står ikke her for å havne på rad to eller tre. Vi må helt fremst, forteller de åtte damene som har laget en egen Robbie-camp så langt frem det er mulig å komme før sperringene. De er alle godt voksne, og forteller med glimt i øyet at Robbie betyr «alt». De har blant gitt klar beskjed til typen om at det er Robbie først, og at de bruker mye tid og penger på den britiske verdensstjernen.

- Det var noe av det første jeg sa til mannen min, at jeg er glad i deg, men at jeg kanskje ikke blir så glad i deg som i Robbie, sier Oda Frøseth flirende og høster latter og forståelsesfulle nikk fra de andre på campen.

Konserten «starter» i køen

- Hvordan er en Robbie-konsert?

- Den begynner her i teltet, så det vil si i at det startet i går kveld. Og en Robbie-konsert er magisk fra første sekund, det er det som er så deilig. Det er pang på med energi umiddelbart, sier Hilde Baar som har reist fra Skien til Trondheim for å få med seg Robbie.

- Man husker egentlig ikke så mye av konserten i etterkant. Hvis man er skikkelig blodfan så er du på et annet nivå gjennom hele konserten, og er ikke deg selv igjen før dagen etter, supplerer Oda Frøseth som står helt fremst i køen av alle.

- Min mann i min by

- Dette er min mann i min by, og da må jeg være her først, sier Frøseth.

- Etter en konsert går man inn i en skikkelig depresjon og venter bare på neste turné, sier Baar som reiser over alt for å få med seg så mange Robbie-konserter som mulig hvert eneste år.

Marthe Cecilie Olsen har vært på 26 Robbie-konserter og truffet superstjernen backstage en gang. Hun forteller om en usedvanlig hyggelig mann.

- Han er veldig sjarmerende. Og da jeg traff ham hadde han akkurat fått massasje med eteriske oljer så han luktet så godt også, sier Olsen til full jubel fra resten av gjengen i teltet.

To uker med Robbie

- Vi tre kom fra Stockholm vi nå, og skal reise sammen til Bergen og København etter Trondheim. Vi bruker to uker av ferien vår på Robbie, forteller Marianne Ruud som kommer fra Oslo.

- Hvor mye penger bruker dere på Robbie i løpet av ett år?

- Ja, det blir litt det. Men det bør vi kanskje ikke snakke så mye om, sier Ruud flirende.

- Men konserten i Stockholm fikk ikke så bra kritikk?

- Nei, den gjorde ikke det, men han har jo problemer med ryggen. Og det vet jo alle vi. Han er bare et menneske, og skal om ikke lenge operere ryggen sin. Men han står på og biter tennene sammen til tross for sikkert mye smerter. Det er nok ikke så mye hopp og sprett som tidligere, men han gir det han har, sier Ruud, fullt oppdatert på alt som har med Robbie å gjøre.

Tar vare på publikum

- Du ser jo at han elsker å stå på scenen. Det er livet hans, sier Marie Helen Bjarke som kommer fra Tromsø.

- Hva er det som gjør ham til en stor konsertartist?

- Det er det at han har så god kontakt med publikum, tar vare på dem og er veldig inkluderende. Han chatter med fansen, tar dem opp på scenen og bryr seg om fansen sin. Og det gjør jo at vi bryr oss så mye om ham, sier Bjarke.

- Vi elsker Robbie.

Benedikte Hovind og Caroline Bøhn Hansen varmer seg litt i teltet mens de venter på Robbie-konserten i Granåsen. Foto: Annemona Grann
The Heavy Entertainment Show inntar Granåsen mandag kveld. Foto: Annemona Grann
- Vi har sovet ganske greit, forteller gjengen som har overnattet i telt i Granåsen fra søndag til mandag i påvente av Robbie-konserten. Foto: Annemona Grann
Gjengen som har teltet i Granåsen fra søndag til mandag håper været bedrer seg. De måtte tåle noen regndrypp på formiddagen mandag, men var ved godt mot. Foto: Annemona Grann
Hilde Baar, Oda Frøseth og Ann Christin Allum reiser over hele verden for å få med seg så mange Robbie-konserter som mulig i løpet av et år. Foto: Annemona Grann