- Vi vil gå inn i dybden på sangen som har betydd mest for oss, sier Eivind Berre, daglig leder i Rai Rai Entertainment, til Adresseavisen.

I anledning DDEs 25-årsjubliuem reiser trønderrockerne i sommer til Murmansk, Bergen og Mo i Rana. Der skal de holde konserter og lage en dokumentar om sangen «Vinsjan på kaia».

- Det er en sang som åpna dører for oss i 1993, og den er fortsatt en bærebjelke på konserter, sier Berre.

Les også: Bjarne griner hver fredag

Lukta av olje og sjø

Gjennom dokumentaren vil DDE utforske historien bak sangen som i 2015 tok førsteplassen på Dagsavisens kåring «de 20 beste sangene om Norge».

- Vi vil utforske hva det er med det tidsbildet som beskrives som man kjenner seg igjen i. Det var en sterk forbindelse mellom Namsos og Mo i Rana og Bergen, og sjømannslivet har hatt en stor innvirkning på Namsos-musikken, sier Berre.

Les også: Anmeldelse av teaterstykket «Vinsjan på kaia»

Tre konserter på tre dager

15. juni er første konsert er det tid for første konsert på Ole Bull Scene i Bergen. Gruppa har hatt flere konserter der tidlig i karrieren, da lokalet het Maxime.

Allerede dagen etter går turen til Murmansk for ny konsert, mens miniturneen avsluttes i Mo i Rana 17. juni.

- Det blir en tøff øvelse logistikkmessig, men det blir nok artig også, sier Berre.

Konserten i Murmansk blir for et eksklusivt publikum, maks 150 får muligheten til å bli med trønderrockerne.

- Men vi kommer til å legge ut billetter for salg på russiske nettsteder også, så det blir spennende å se om det kommer noen russere, sier Berre.

Følg Adresseavisen på  Facebook , Instagram  og  Twitter.