Holdningen som kommer til syne i låta «Svarte telt» på «Eurotrua», den tredje samlingen som Hans Rotmo utgir digitalt med sitt nye prosjekt Trossetrua, vekker sterke reaksjoner på sosiale medier.

- Når folk kommer som gjester skal en ta godt imot dem, og gjerne la dem være litt rare. Men kommer de for å bli, må de tilpasse seg skikkene på stedet de kommer, sier Hans Rotmo i et intervju med Adresseavisen. Intervjuet i sin helhet kan du lese i gårdagens papirutgave.

Les også: - De må tilpasse seg våre skikker

Les også: - Jeg blir ikke kjempeprovosert av dette

«Slaktes» på Twitter

På Twitter tar mange sterke avstand fra Rotmos tekster. Blant annet skriver samfunnsdebatant Kadra Yusuf dette: «Da er har vi kommet til den tiden på året når Hans Rotmo kryper ut av sitt hus i Spania for å spy ut galle og kalle det satire. #Gjesp».

Bård Tufte Johansen kommenterer Rotmos nye album slik: «Ja, Rotmo er ute med en ny plate med rasistiske tekster, men hvordan er musikken. Svinger det ?»

Kari Kristensen, tidligere redaktør i Natt & Dag i Trondheim skriver: «Hans Rotmos Ola Uteligger var den plata jeg hørte som barn. Rotmo var min helt. Nå skjemmes jeg over å ha hørt på han».

Tvitrerne som bruker#rotmo er i hovedsak negativ til Rotmos holdninger i innvandringsdebatten. På Facebook er det flere som mener Rotmo er modig som tør å stå for det han mener.

Se flere tweets til høyre for artikkelen.

«Hylles» på Facebook

Da Adressa.no la ut saken om Hans Rotmos nye album på Facebook, la vi samtidig ut en uhøytidelig poll i saken.

Tirsdag kveld har det kommet inn over 4600 stemmer, hvorav hele 78 prosent svarer at de støtter holdningene som kommer fram i sangen «Svarte telt».

Stem i pollen til høyre, eller si din mening i kommentarfeltet under saken.

De som er positive sier blant annet dette:

«Rotmo har vært og er fremsynt i sine tekster. Han er en tøff mann som tør å stå for sine meninger».

«Ja. Det må være lov å mislike innvandring og tilhørende politikk uten å bli stemplet som rasist».

«Klart det. Han er norgespatriot og sier i klartekst det mange mener men ikke tør si...»

Hele intervjuet med Rotmo kan du lese i dagens papirutgave av Adresseavisen.