- Jeg vil anbefale å legge opp ei løype, sier prosjektleder Eileen Brandsegg i Kulturnatt Trondheim.

LES OGSÅ (PLUSS): Vil ha hele byen med på Kulturnatt

I år kan Trondheims innbyggere velge mellom 150 arrangementer når byens kulturliv går sammen for å arrangere en helaften med kulturelle smakebiter.

Se kart med informasjon om alle arrangementer under Kulturnatt øverst i saken.

Oppdag ukjente perler

Formålet med kvelden er at aktørene skal få vise seg fram på nye måter og møte et nytt publikum, og publikum kan få smakebiter av det byens kulturliv har å by på.

- Vi vil få folk til å bruke byen sin og oppleve det fantastiske kulturlivet, og kanskje vil de oppdage noen av de skjulte perlene vi har her, sier Brandsegg.

Flere av byens museer, gallerier og andre arrangører deltar med omvisninger, konserter og andre aktiviteter som passer både barn og voksne.

Lag en løype

Du kan blant annet oppleve musikk, teater og andre aktiviteter under Elvelangs som foregår langs Nidelven. Eller du kan ta en kikk på den nye kunsten på Brattørkaia eller gå på konsert i Aulaen på Gløshaugen. Hva med å dra på moteshow på Torvet eller oppleve en palestinsk bryllupsfest i Hornemansgården?

Tilbudene er mange, men fortvil ikke. I programmet til Kulturnatt Trondheim kan du sette opp din egen løype over arrangementer du ønsker å gå innom i løpet av kvelden. Dermed kan du planlegge når du skal innom trondheimsbedriften Livid Jeans, se Håkon Gullvågs malerier i Nidarosdomen og lære å lage iskrem på Credo Restaurante & Bristo.

Kulturminister Thorhild Widvey åpner Kulturnatt 2015 på Torvscenen fredag kl. 15.00.

foto
Prosjektleder Eileen Brandsegg i Kulturnatt Trondheim anbefaler alle å sette opp ei løype for kvelden. Foto: Kjersti Havdal