foto
Steinar Larsen, daglig leder i Trondheimsolistene, sier nominasjonene er viktige for orkesterets internasjonale utvikling. Foto: Aleksander Myklebust

Sangen er opprinnelig av Mike Posner, men det var remiksen fra Seeb som gjorde den til en kjempehit i 2016.

Tirsdag ble det klart at sangen er nominert i kategorien «Årets låt» til Grammy-prisene 2017.

- Det føles utrolig bra. Det er ikke ofte en låt med en amerikansk artist blir en hit i Norge først for å så spre seg videre og til slutt ende opp som nominert i klassen årets låt i USA, sier Espen Berg i en e-post til Adresseavisen.

Les også: Trondhjemmere inntar Billboard-lista

Får mye av æren

I tillegg til Berg består Seeb av Simen Eriksrud og Niklas Strandbråten. Berg og Eriksrud er fra Trondheim, mens Strandbråten er fra Drammen. Gruppen er kanskje ikke offisielt nominert, men Posner ga mye av æren til trioen da sangen ble utnevnt som den nest mest avspilte sangen på Spotify i år.

- Jeg må gi all ære til Seeb for å ha laget en fantastisk låt ... det er virkelig deres sang mer enn min, skrev Posner på sin Facebook-side.

- Det er veldig hyggelig av ham. Vi har hatt kontakt hele tiden, men vi merket at han ble litt paff da han så at remixen vi gjorde fikk såpass fotfeste i Norden, sier Simen Eriksrud.

Trioen har opplevd en voldsom suksess det siste året, og blitt stadig mer etterspurte.

- Det er en utfordring såklart, og læringskurven for oss som live-artister med DJ-sett på Tomorrowland foran 40.000 tilskuere er vel bratt. Vi er jo for det meste vant til å jobbe i studio men i år har vi virkelig fått prøve oss på artistlivet og det er utrolig moro, sier Strandbråten.

Tre nominasjoner til Trondheimsolistene

- Det er fantastisk artig, sier Steinar Larsen, daglig leder i Trondheimsolistene, til Adresseavisen.

Orkesteret ble tirsdag nominert i tre kategorier. Kategoriene er Best Chamber Music/Small Ensemble, Best Surround Sound og Best Engineered Album.

- Det er nok Best Chamber Music som hadde vært mest stas å vinne, men alle tre nominasjonene henger svært høyt, sier Larsen.

Med årets tre nominasjoner har Trondheimsolistene blitt nominert ti ganger.

- Nominasjonene er viktige for vår internasjonale utvikling. Det viser at vi blir lagt merke til og bekrefter at vi gjør en god jobb, sier Larsen.

Orkesteret kommer til å være til stedet i salen 12. februar i Los Angeles når prisene deles ut, men onsdag blir det feiring hjemme i Norge.

- Nå blir det kake på kontoret i morgen, sier en fornøyd Larsen.

Les også: Trondheimsolistene nominert til to europeiske musikkpriser

Flere trøndere

Trondheimsolistene og Seeb får selskap av flere andre trønderske nominerte under utdelingen. Albumet «And Sing …» av Maja Ratkje fra Trondheim er nominert i kategorien «Best surround sound album».

I tillegg er Stargate, som består av trønder Mikkel Storleer Eriksen og makker Tor Erik Hermansen nominert i kategorien «Best song written for visual media» for Shakira-låten «Try Everything». De har vunnet Grammy-pris tidligere, i 2009 og 2011.

- Det er veldig hyggelig at Maja er nominert. Stargate-gutta har vi møtt under tidligere Grammy-utdelinger, så det er også veldig hyggelig, sier Larsen.