- Vi kunne ikke gjort noe slikt med noen, om de ikke hadde hatt en slags heltestatus. Det handler om den kjipe episoden han opplevde, men mest om «the rise» etterpå, sier Bård Ylvisåker.

Mandag viser TVNorge andre episode om Petter Northug – eller «Pætter», som de kaller ham – i Ylvis-brødrenes serie «Stories from Norway». Serien tar for seg norske hendelser og fenomener, og presenterer dem i en slags gravende, humoristisk musikalform.

De har allerede tatt for seg Justin Bieber og stupetårnet i Hamar, og i sist episode handlet det om fyllekjøringen til Petter Northug i mai 2014.

Se Ylvis' harselas med Petter Northug jr. fyllekjøring

foto
Ylvisbrødrene har laget humor-musikal av Petter Northugs fyllekjøring i mai 2014.

Får oppreisning i episode 2

Vi fikk blant annet se at skihelten etter sammenstøtet stakk av fra den skadde kameraten sin, at han ble arrestert og hvordan han spydde på glattcella.

- Vi har ikke hatt security-kamera inne på cella, så noen friheter har vi tatt oss, men vi føler absolutt at det er innenfor. Episodene skal gi et lite inntrykk av hvordan vi holder på her borte i nisselandet, sier Ylvisåker, og utdyper:

- Det er morsomt at vi setter våre skihelter så høyt at de kan gjøre skikkelige dumme ting, så lenge de reiser seg og får en gullmedalje etterpå. Vi sier ikke mye om personligheten hans. Han gjorde en dum ting, og nå er han kommet seg videre.

foto
I'm sober, synger Vegard Ylvisåker i politibilen etter å ha blitt arrestert. Bildene etterpå viser noe helt annet.

Mandagens episode har tittelen «Comebacket», og her får skihelten en slags oppreisning.

- En ære å bli parodiert

- Da jeg brukte min kone som testperson, opplevde jeg noe jeg aldri har opplevd før: hun begynte å grine. Hun har aldri felt en tåre over noen av mine arbeider tidligere, så det tar jeg som et bra tegn.

Bård Ylvisåker sier det er viktig for dem at ingen settes i et dårlig lys.

- Vi har gått mange runder, og av alle mennesker tror jeg Petter Northug tåler dette. Det er ikke helt nytt for ham å spøke med andre. De fleste synes bare det er morsomt. De som eventuelt ikke synes det bør se episode to, sier han.

Northug selv har ikke kommentert serien direkte, men sier til Adresseavisen – via sin manager Are Sørum Langås – at det er en ære å bli parodiert av Ylvis.

Les anmeldelsen av «Stories from Norway»: Endelig norsk gull i humor

Svarte på Instagram

Han har også publisert to bilder på Instagram, der det ene bildet viser en tegneseriefigur som ligger og sover foran TV-en, der vi kan se Ylvis-brødrene.

- Det var funny. Han får mene hva han vil, men det er synd hvis han synes det er kjedelig, sier Ylvisåker.

- Er dere skuffet over at Petter ikke kom til OL, og at han ikke var med i Holmenkollen? Kunne det gitt serien enda mer blest?

- Nei det var mest kjipt for ham og for Norge. Han lager god underholdning når han går på ski. Om det hadde gitt oss mer blest blir spekulasjon. Det hadde vært verre hvis han gikk og gjorde det dårlig. Da ville det føltes om vi rakker ned på ham, sier Ylvisåker, og legger til at det er tilfeldig at serien blir sendt samtidig som mesterskapene.

Mette Marits historie

Mandagens episode er den fjerde av til sammen sju. De tre siste handler om rakettdramaet på Andøya i 1995, tyveriet av Edvard Munchs «Skrik» i 1994 og historien om kronprinsesse Mette Marit.

- Rakettskandalen på Andøya er ganske ukjent, men dramatisk. En rakettforsker holdt på å forårsake at USA ble utslettet, forteller Bård, som tror episoden om Mette Marit vil bli godt mottatt.

- Det er ingen som kommer dårlig ut av det, ingen skal bli lei seg. Vi regner med at folk tar det med det gode. Det viktigste er at alle er venner, slik de sier i barnehagen.