Astrid Smeplass mottok Adresseavisens musikkstipend på 25 000 kroner under TSO og Adresseavisens Nyttårskonsert i Olavshallen fredag kveld. Sammen med «Trøndelags største band», Trondheim Symfoniorkester, takket artisten fra Rennebu for hederen med en mektig versjon av «Paper Thin».

- Dette er stort. Jeg kan kjenne gulvet rister under meg, sier Smeplass til Adresseavisen under prøven fredag. For første gang har hun kjent på hvordan det føles å ha et symfoniorkester i ryggen.

- Det har gått veldig bra. Jeg har et helt orkester som sitter bak meg og backer meg opp, sier Smeplass som også hadde viktige støttespillere i salen på selve festforestillingen; pappa og besteforeldre.

Karrieren har skutt fart etter at Rennebujenta flyttet til Oslo. Artisten selv mener det er langt igjen før hun er der folk har spådd at hun skal komme. Det sa hun da Adresseavisen møtte henne i Oslo i desember. Les hele interjvuet her. (PLUSS)

Mange planer for 2016

Under artistnavnet Astrid S debuterte hun med singelen «2AM» i 2014, og siden den gang har hun samarbeidet med artister som Shawn Mendes, Matoma og Avicii. Det er tydelig at mange i musikkbransjen har stor tro på Astrid S. I november hun stakk hun av med to priser under P3 Gull, og nylig ble hun nominert til Spellemannsprisen og Adresseavisens Ut-Awards. I løpet av 2016 drømmer hun om musikkutgivelser, festivaljobber og reiser.

Har du stemt på dine favoritter til Ut-Awards? Det kan du gjøre her.

- Jeg håper å få jobbe mer i USA, jeg vil tilbake til Stockholm for å skrive og jeg vil turnere i Europa. Jeg vil egentlig at alt skal skje med en gang, men alt dette vil nok ikke skje i år, sier Smeplass som var i USA senest i august. 19-åringen flyttet til Oslo da hun var 17 år, og hun ser ikke mørkt på å fly enda litt lenger bort.

- Det er ikke usannsynlig at jeg kommer til å bo i New York eller Los Angeles i løpet av de neste årene, eller kanskje Stockholm. Men det blir ingen lang visitt til utlandet, jeg tror mamma og pappa vil synes det er litt stusslig å måtte dra helt over dammen for å besøke meg, sier Smeplass og ler.

Satser internasjonalt

Astrid S sikter uansett mot en karriere også utenfor Norges landegrenser.

- Jeg jobber absolutt for å slå igjennom internasjonalt. Det beste jeg kan gjøre for å oppnå det, er å skrive og lage bra musikk, sier Smeplass som lar andre personer ta seg av å legge resten av strategien.

I oktober var Astrid S i Tyskland for å opprette kontakter i musikkbransjen der. - Vi satser i hele verden, uttalte artisten til Adresseavisen. (PLUSS)

Å bli nominert og vinne priser er selvfølgelig stor stas, men likevel ikke det viktigste motivasjonsmomentet for å satse videre på en musikkarriere, mener Smeplass.

- Det er kanskje en klisjé å si dette, men det som er viktigst for meg er at jeg selv føler at det jeg gjør er bra, sier hun.

Fredag kveld mottok Astrid Smeplass Adresseavisens musikkstipend i Olavshallen. Fredag formiddag var det en noe mer avslappet, men veldig spent artist som øvde igjennom låta «Paper Thin» sammen med Trondheim Symfoniorkester. Foto: Rune Petter Ness
Astrid Smeplass har gjort seg bemerket i løpet av året som har gått og satser nå videre, både i Norge og internasjonalt. Foto: Foto Kristin Svorte