Astrid Smeplass kom i 2013 på femteplass i musikkonkurransen «Idol». I fjor slapp hun sin første EP «Astrid S», med blant annet hiten «Hurts So Good», som er streamet over 140 000 000 ganger på Spotify.

Tidligere i dag publiserte hun en film av seg selv hvor hun zipliner ned Holmenkollen for å markere at den nye EP-en «Party´s Over» er ute. Tittellåten slapp hun i mai, og den ble tatt imot med blandet kritikk. NRK P3 skrev blant annet at den var «kjedelig gjenkjennelig», og rullet terningkast tre.

- Jeg har jobbet med denne EP-en i over et år, så jeg er veldig glad for å endelig kunne dele den med alle og få musikken ut. Jeg har et sterkt forhold til alle sangene, og det er en historie bak hver av dem, sier hun i en pressemelding.

Ny singel

EP-en består av totalt seks låter – inkludert singlene «Breathe», «Bloodstream» og «Party´s Over», samt «Sushi», «Does She Know» og den nye singelen «Such A Boy». Sistnevnte kom også i dag, og er co-skrevet av Astrid og produsert av Cass Lowe – best kjent for sitt arbeid med ZAYN, Snakehips og Flume. Andre bidragsytere på EP-en er blant annet Julia Michaels, Fred Ball, Mag, Wolf Cousins og Humble & Blisseh.

- All tiden jeg har brukt i studio med de forskjellige produsentene har vært utrolig moro. Jeg er så stolt av arbeidet vi har lagt ned i låtene, forteller hun.

Turné

Artisten annonserte nylig sin største headliner-turné – «Partys Over World Tour», og i september reiser hun for å gjøre konserter i Europa og Nord-Amerika, inkludert en rekke datoer i Norge. Turen går først til USA, og 25. oktober spiller hun på Samfundet.