( Red. anm:)Technofesten Bassfabrikken med lokale Dj'er skulle finne sted på Medialab i Stiklestadveien 6. oktober, men er nå flyttet til 27. oktober.

Arrangøren sier at de som har billett kan bruke den den 27. oktober, eller få pengene tilbake der de kjøpte billetten.

- Jeg blir alltid lengre i Trondheim enn jeg har planlagt, forteller Dave Randall. Han har nettopp landet på Værnes etter å flydd fra England. Randall har vært Dj i omtrent tredve år og er kjent i club scenen i store deler av verden for sin egen musikk og sound.

- Det er bra fester her i Trondheim, og jeg har vært over hele verden og elsket hvert eneste minutt, mener Randall. For lørdag kveld har Randall en forventning: Mye bass!

- Lyden er alltid bra med Anders, sier Randall.

- Thats why I love him.

Det er Anders Wikdahl som er vertskap og står for arrangementet Bassfabrikken gjennom eventbyrået Club Wonderland. Det er et år siden sist det var fest av dette kaliberet og da ble det holdt på Ricks Cafe. Nå foregår det i Medialab sine lokaler. Med disse lokalene må du regne med at sansene i tillegg til brutal bass blir angrepet av visuelle kaskader av lys og laser.

- Jeg tror vi er de eneste nå som kan tilby lasershow, sier Wikdahl.

Frynsete rykte

Technomiljøet har hatt et rykte på seg for å være belastet med partydop. Dette mener Wikdahl er noe ufortjent.

- Da vi hadde lignende arrangement var Ricks overrasket over hvor stor omsetning de hadde på ølsalg samtidig som de var overrasket over fraværet av ulovlige rusmidler, sier han

- Det er typisk at det blir fokusert mye på partydop, og minimalt på musikken med disse arrangementene. Jeg føler ikke at bruk av ulovlige rusmidler knytter seg spesielt opp mot et musikkmiljø her i Trondheim, men finnes spredt jevnt utover.

Randall, som må sies av være for en veteran og regne, synes det i Norge blir slått vel hardt ned på ungdom som vil høre på musikk og danse. Likevel kommer han gjerne tilbake.

- De som kan det best er likevel Nederland. Det er som om de oppfant festivalen en gang i tiden, mimrer han.

Ut på byen i helga? På teater, utstilling, konsert? Se hele oversikten over helgens arrangementer på adressa.nos nye Det skjer-seksjon

Dave Randall har tredve år lang erfaring som DJ. Foto: Isak Horgar