Stian Skaadem er fra Sunnmøre, men har gjort Trondheim til sin base. Det skal vi være glade for, han er talent utenom det vanlige. Det er han som er Out Of His Hands, men i stilen til hans tydelige inspirasjonskilde Bright Eyes, er Out Of His Hands også et band. Fredag var de åtte stykker på scenen på Brukbar. Da de til slutt trøkket til med slagverk, stryk, flere gitarer og kor var det virkelig mektig, men i mesteparten av konserten ble flertallet av medlemmene bare stående uvirksomme. Det førte til at konserten fikk et noe uryddig og forbeholdent preg. Det ble ikke bedre av at Out Of His Hands finstemte musikk ble fremført i et urolig hjørne av et fredagsfeststemt lokale. Det var støy fra fellestoalettets håndtørrer på den ene siden, fra barmylderet på den andre. Sto en midt foran scenen klarte en imidlertid å konsentrere seg om det som skjedde der.

Og det var svært bra. Stian Skaadem er et åpenbart talent både som låtskriver og utøver. Han har en inderlig oppriktighet i sin fremføring som smitter. Han er ingen endimensjonalt snill singer songwriter heller, konserten fremviste et spenn fra den mykt sårbare plystrepopen til det energiske, ja nærmest illsinte. Han var bra da han fremførte ting helt alene, og enda bedre da de ambisiøse arrangementene med fullt band og harmonisang fungerte. Når i tillegg låtmaterialet har kvaliteter som i "I'm Right Here" og "Restless Love", for å nevne to av høydepunktene, er det stor grunn til å merke seg navnet.

Se opp for Stian: Med artistnavnet Out Of His Hands byr Stian Skaadem på gode låter fremført med inderlig oppriktighet. Foto: KIM NYGÅRD