- Da ble jeg litt satt ut, sier pappa Jørn Sorthe, som dro ut øreproppene på sønnen sin for å spørre om han virkelig var klar for å bli løftet opp på scenen av «sjefen sjøl» for å synge. Og det var han. Godt forberedt til og med. Han hadde øvd seg på «Waitin for a sunny day» i forkant, sto fire timer i kø før konsertstart, og hadde med seg en egenskrevet plakat der det sto: «Can we sing Waitin for a sunny day». Da Bruce plukket med seg plakaten skjønte han at det kanskje var mulig, at det kanskje kunne bli nettopp ham.

Godt forberedt

- Jeg har sunget denne sangen mye i det siste, sett på dvd-er og sånn. Det var tøft. Litt kult. Bruce var veldig snill, sier Marcus om opplevelsen han hadde drømt om, men ikke egentlig trodd at kunne skje. Dagen etter er han fortsatt litt i «drømmeland», var tidlig oppe, til tross for at han var sent i seng.

- Vi er på ferie på hytta i Oppdal og kom hjem fra konserten klokka to i natt. Det har vært slitsomt, men det var virkelig verdt det, sier pappa Jørn Sorthe. Han har vært fan av Bruce Springsteen siden konserten på Valle Hovin i 1999. Etter den opplevelsen gikk han til innkjøp av alle platene og har vært på ti konserter med Springsteen og E street band.

LES ANMELDELSE: Bruce satte Granåsen på verdens rockekart

LES KOMMENTAR: Arena og artist overbeviste mer enn publikum

Uvirkelig at det skjedde

- Marcus har hørt Springsteen siden han lå i magen til moren sin, og som baby ble han alltid rolig hvis vi spilte Bruce. Og han har også blitt helt fan av Bruce, ser på dvd-er og synger med, og har tørkebånd på hånden, forteller Sorthe som beskriver det som nærmest uvirkelig det som skjedde. En opplevelse for livet.

- Jeg visste at Bruce ofte er nede blant publikum for å hånd hilse på folk, og allerede da fikk vi kontakt. Han tok hånden til Marcus og laget en slags bevegelse. I tillegg til å få synge med Bruce, fikk han to plekter av verdensstjernen.

SE OGSÅ: Se video fra tre av låtene som ble spilt her

Dårlig vær – topp konsert

- Nå sitter vi og ser på bilder og gjenopplever noe av det som skjedde, det er helt vanvittig. Og det er den beste Bruce Springsteen-konserten jeg har vært på. Dårlig vær kan være bra for en konsert, da gir bandet alt for at folk skal glemme at det er dårlig vær. Og det sluttet jo å regne etter «Waitin for a sunny day», sier Sorthe.

Marcus Sorthe fra Hjelset utenfor Molde ble den heldige som fikk sammen med Bruce Springsteen under konserten i Granåsen. Foto: Jørn Sorthe