foto

Forza Horizon 2

Xbox One / Xbox 360

Aldersgrense: 12 år

Denne høsten må være den beste for bilspillentusiaster på mange år. Den 8. oktober kommer det etterlengtede «Driveclub» for Playstation 4. Vi har allerede fått smaken på Forza Motorsport 5 og nå er «Forza Horizon 2» her.

Spillet er en oppfølger til en overraskende suksessen «Forza Horizon» fra 2012. Et langt mer lettere tilgjengelig bilspill enn spillene i «Forza Motorsport» -serien som er bilsimulatorer på samme måte som «Gran Turismo». Spill som legger mer fokus på realisme enn pur underholdning.

«Forza Horizon 2» ( og forgjengeren) har mer til felles med spill som «Burnout Paradise» og «Need for Speed: Most Wanted». Med andre ord mer fokus på fart, spenning og underholdning enn faktorer som realistisk veigrep og andre detaljer som har blitt så typisk for «Grand Turismo» og «Forza Motorsport» -seriene.

«Forza Horizon 2» starter med at du er bare en av flere deltakere til en motorfestival som foregår sør i Frankrike. Spillet er bilsportens svar på «åpen verden» -spill som «Grand Theft Auto» og «Assassin's Creed». Og måten «Forza Horizon 2» klarer å blande single -og multiplayer på er enestående. Aldri føler du at du må velge om du vil spille alene eller med andre. Den verdenen som åpenbarer seg i «Forza Horizon 2» fungerer sømløst mellom spillere på en måte som skaperne av «Destiny» må føle misunnelse over.

Hva selve bilkjøringen og de mange bilmodellene i seg selv angår så klarer «Forza Horizon 2» på en aldeles fantastisk måte å kombinere underholdningsaspektet fra f.eks. «Burnout Paradise» med realismen i «Forza Motorsport 5».  Det finnes faktisk en ganske så engasjerende historie bakt inn i denne vidstrakte åpne verden.

«Forza Horizon 2» ser fantastisk ut. Og er uten sammenligning det spillet på Xbox One som kommer nærmest det vi gjerne kaller fotorealisme så langt. Bungies «Destiny» er kanskje mer imponerende ved første øyekast, men «Forza Horizon 2» vinner ved lengre bekjentskap. Spesielt måten det sør-franske landskapet er laget på imponerer. Det er neste så en kan lukte Middelhavet fra de støvete sideveiene.

Eiere av Xbox One har ikke så fryktelig mange eksklusive spill å se fram mot i det kommende året. «Halo: The Master Chief Collection» er kanskje det som de fleste venter på, men er du fan av enten «Forza Motorsport» -serien eller den mer lettbente «Need for  Speed» -serien til EA så skal du vite at «Forza Horizon 2» trumfer dem begge.

OPPTUR: Fantastisk grafikk, perfekt blanding av single -og multiplayer

NEDTUR: En del bugs, blant annet en feil som gjør at spillet krasjer konsollen.