Dagen startet grytidlig for ungdommene som vil stå helt foran scenen på VG-listakonserten i Trondheim. Kjølig temperatur og periodevis regn stopper imidlertid ikke de ivrigste. Mange i køen har satt opp presenning mellom køgjerdene, og bruker ventetiden på å sosialisere seg.

Kjendis-high-five

I køen finner vi en jentegjeng på ni stykker med matchende solbriller og gule regnponchoer. Egentlig kom de til Torget parvis, men ble raskt kjent med hverandre, og dannet en liten gruppe sammen under presenningen. Alderspennet strekker seg fra 12 til 16 år.

- Vi har det faktisk veldig sosialt her, vi blir kjent med mange nye, forteller Rebecca Stene (12).

Sulten i køen? Ikke noe problem, jentene i køen fikk jevnlig påfyll av godteri. F.v Rebecca Stene (12) og Ann Frida Gumdal Munkhaug (12). Foto: Maren Elvig Melstveit

På spørsmålet om hvorfor de sto opp tidlig for å stille seg i kø, svarer de:

- Vi ville være fremst, sier Stene.

- Da får vi kanskje hilse på kjendisene, og kanskje vi får en high five av dem, det fikk jeg av Markus og Martinus en gang, legger Ann Frida Gumdal Munkhaug til.

- Da hadde jeg dødd

Hvilke artister har dere lyst å se i dag?

- Alle, kommer det fra flere av dem.

- The Main Level, sier en annen og får bekreftende nikk fra de andre.

- Jeg vil se alle utenom de som er skikkelig dølle, sier Mathilde Birkeland.

Hva gjør dere hvis dere blitt tatt opp på scenen av Main Level?

- Da hadde jeg dødd!, kommer det fra en av dem etter noen sekunders hyling.

- Da hadde jeg besvimt!, roper en annen.

Tidlig ute

Linnea Glørstad (14), Wiktoria Ryz (14), Sofie Aune (14) var de første som stilte seg i kø. Aune var først ute, og kom dit allerede klokken 6. De andre drøyet til klokken sju.

- Vi kjedet oss litt, og så ville vi komme først på konserten. Vi vil stå helt foran på scenen, og så har vi ikke noe bedre å gjøre, forteller Glørstad.

The Main Level er favoritten

Hun bor i Klæbu kommune og går på Klæbu ungdomsskole, Ryz og Aune bor i Trondheim, og går på Ugla og Hoeggen ungdomsskole.

Er dere morgenfugler til vanlig?

- Nei, kommer det raskt fra Ryz.

Linnea Glørstad (t.v), Wiktoria Ryz og Sofie Aune hadde ikke noe bedre å gjøre. Derfor bestemte de seg for å komme tidlig til sentrum for å få med seg VG-listakonserten på nært hold. Foto: Maren Elvig Melstveit

Men akkurat i dag gikk det greit. I alle fall når motivasjonen er å se guttegruppa The Main level fra første rad.

- De er flinke til å synge og har fine sanger, sier Glørstad.

- Bombadilla, den nye sangen, den liker jeg best, sier Ryz.

Sto i kø i fjor også

Jentene stilte seg også i kø i fjor, men var litt heldigere med været da.

- Da var det veldig fint vær, da kom vi også klokka sju, forteller Glørstad.

- De slipper oss kanskje inn i 16-17 tiden. Men man mister ikke plassen sin hvis man skal på do eller vil kjøpe mat, det er noen som passer på plassen i køen, forteller Glørstad.

Artistene som skal opptre

På Torget blir det aktiviteter og stands fra klokken 12, før det hele braker løs klokken 18. De som skal opptre på scenen er: Madden feat. Chris Holsten, The Main Level, Amanda Delara, Fanny Andersen, Jowst, Julie Bergan, Hkeem og Temur, Katastrofe, Sandra Lyng og Skei & PT og Serlina.

Her kan du lese mer om stjerneskuddet Fanny, og hvordan hun berømmer artistkollegene Astrid S og Julie Bergan for å ha hjulpet henne i karrieren.

Adresseavisen har også intervjuet Julie Bergan som forteller om karrieren og Steinkjerfestivalen.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter