Fysikeren Andreas Wahl har gjort naturvitenskap til underholdning. Tirsdag kommer han til Trondheim med showet «Elektrisk» der han lover at han også skal få hårene til å reise seg på publikum.

- Publikum skal få kjenne elektrisiteten på kroppen, og jeg håper at de kommer med nyvasket hår. Da skal vi få håret til å reise seg.

Selv gleder han seg ekstra til å komme til showet i Trondheim. Han studerte her i fem år og har mastergrad i fysikk og lektorutdanning fra NTNU.

- Mange nerder i Trondheim

Fra begynnelsen av februar har Andreas Wahl turnert landet rundt med et fysikkshow om elektrisitet. I Trondheim er det så populært at det blir to forestillinger etter hverandre samme kveld.

- Trondheim er jo teknologihovedstaden med masse nerder som syns dette er gøy, og elektrisitet er dypt fascinerende og dødelig, sier Andreas Wahl som er kjent for å teste ut fysikken på egen kropp også i TV-programmet «Med livet som innsats».

Slår gnistrer av kroppen

I forestillingen lover han innendørs lynnedslag på én million volt,og han skal selv være lynavleder. Dessuten planlegger han å bade med et elektrifisert badekar som får gnister til å stå ut av kroppsdeler, og sende en elektrisk krets gjennom publikum

- Hva gleder du deg mest til?

- Jeg gleder meg mest til den magien som kan oppstå i et klasserom, en forelesningssal eller i et show som dette. Det skjer noe når mennesker kommer sammen for å feire vitenskapen og nerden i seg. Jeg gleder meg derimot ikke til å være lynavleder for en million volt.

Ekstraforestillingen i Trondheim fører til at det blir travelt for Andreas Wahl. Dagen etter skal han ha to forestillinger i Drammen. De må kjøre bil for å få med seg det han kaller for et beist av en maskin for å lage kraftig nok strøm.

- Vi må altså pakke ned i Trondheim, kjøre halve natta, sove litt og så kjøre videre til Drammen, sier han.

Foto: Kai Hansen
Nå fyller han Olavshallen med fysikkshow: Her fra 100 årsjubileet til NTNU. Andreas Wahl demonstrerer lydbølger med gass og flammer. Foto: VEGARD EGGEN, Adresseavisen