Restaurantgjengen under Uka har trommet sammen 100 studenter som skal kokkelere og servere gjestene under festivalen i Trondheim til høsten. Flere av dem er i allerede i full gang med å få opplæring hos kjøkkensjefen ved restaurant Aisuma, Bernhard Saverimuthu. Han er leid inn for å bistå med alt fra innkjøp og meny, til selve matlagingen.

- Min oppgave blir å planlegge menyen, og bidra med opplæring av studentene. Jeg kommer til å være på Studentersamfundet en hel måned i forbindelse med Uka, sier Saverimuthu.

Spiser over hele «huset»

Hver kveld vil restaurantgjengen lage «kveldens restaurant», men i prinsippet kan det bli bespisning over hele huset, ifølge restaurantsjef Eva Herlofsen.

- Det er mye logistikk som skal på plass for å få dette til, men det har gått veldig bra tidligere. Tanken er at folk skal kunne reservere bord, og til nå har allerede 2000 bestilt plass. Dette er ingen drop-in restaurant, men vi skalha et nattmattilbud i tillegg.

- Under Uka i 2011 hadde vi 6000 restaurantgjester innom, så vi regner med at det blir like mange i år, supplerer Saverimuthu.

- Hvem benytter seg av dette gourmettilbudet?

- Det er stort sett folk som har gått ut av gamle NTH tidligere, og andre som har vært med på Uka før, det er de som er den store kundegruppen. Vi er veldig opptatt av at maten vi serverer skal være litt annerledes, for det er jo folk som har vært med på dette før. Det er gode tradisjoner som må ivaretaes her, sier Herlofsen.

- Hvor spiser studentene?

- Flere av dem spiser på Lyche, og dessuten har vi dette nattmattilbudet, så det er ingen som gå sultne omkring.

Og selv om ingen av studentkokkene har noen formell kokkekompetanse, er det lærevillige og flinke, ifølge Saverimuthu.

- De er veldig nøye og lærer mye på kort tid. Og etter Uka kan de reise hjem og lage julemat til hele familien.