Trøndertun Scene ble i kveld innviet med underholdning fra skolens nåværende og tidligere elever. Og av låtskriveren, gitaristen og sangeren Torstein Flakne. Sistnevnte ble i tillegg tildelt Melhus kommunes kulturpris for 2017, og fikk overrakt diplom, blomster, og en sjekk på 20.000 kroner av varaordfører Stine Estenstad.

Les også: Dette er de ni nominerte til Rockheim Hall of Fame

Viktig pådriver

- Flakne får prisen for sitt langvarige engasjement både lokalt og internasjonalt. Han var den som sto bak at det faktisk ble rockelinje ved Trøndertun i sin tid, og han har også vært en pådriver for den nye scenen. Og selvsagt handler det om hans medvirkning i The Kids og Stage Dolls, sier Estenstad, og tilføyer at Flakne har bidratt til å gjøre Trøndertun til en av de mest anerkjente folkhøgskolene innen dans og musikk.

- Han har virkelig satt Melhus på kartet, både som artist selv, og når det gjelder å fremme nye talenter gjennom Trøndertun, sier Estenstad.

Profesjonell scene

Og nå kan Trøndertun tilby studentene ved skolen en av de beste og mest moderne scenene i Trøndelag, med den aller siste teknologien, ifølge rektor ved Trøndertun, Ronald Nygård.

- Dette er en helt annen verden. Fra å ha en gammel, nedslitt gymsal, har vi nå en profesjonell konsertsal med topp utstyr. Nå får studentene våre en helt annen opplevelse av å stå på en scene, sier Nygård, og sikter til at det hvert år dannes rundt 30 band blant de 120 musikkstudentene ved Trøndertun. Den nye scenen er skreddersydd for forsterka musikk som pop, rock og jazz. I tillegg er den tilrettelagt som visningssal for dans.

Les også: - Jeg hater at ett år ved en folkehøyskole blir omtalt som ett friår

- Betyr mye for samspillet med lokalsamfunnet

- En annen viktig side av å få denne nye scenen på plass er at vi nå har en topp moderne konsertsal for de mange dyktige musikerne vi har i Melhus. Det betyr mye for det nære samspillet med lokalsamfunnet at musikerne her har en profesjonell scene i hjembygda si, sier Nygård.

Den nye konsertsalen kan ta opptil 500 publikummere ved en rockekonsert. En danseforestilling med amfi vil gi sitteplasser til rundt 200. Scenen har kostet åtte millioner kroner og er finansiert gjennom statlige bidrag og lån.

- Det var på tide

- Vi er landets rockeskole, så det var på tide å tilby en skikkelig scene til studentene våre, avslutter Nygård.

Trøndertun Scene ble i kveld innviet med underholdning fra skolens nåværende og tidligere elever. Og av låtskriveren, gitaristen og sangeren Torstein Flakne. Sistnevnte ble i tillegg tildelt Melhus kommunes kulturpris for 2017. Foto: Kim Nygård
Trøndertun Scene ble offisielt åpnet onsdag kveld. Foto: Kim Nygård
Den nye scenen ved Trøndertun er skreddersydd for forsterka musikk som pop, rock og jazz. I tillegg er den tilrettelagt som visningssal for dans. Foto: Kim Nygård