Konserten på Sverresborg 10. august blir den største konserten til DumDum Boys i hjembyen i bandets drøyt 30 år lange karriere.

De har tidligere spilt flere ganger på Marinen og også på Torget, men altså ikke på en arena med rom for 10 000 publikummere.

Feil eller rett side av byen?

Det er faktisk også første gang DumDum Boys spiller på «feil side av byen».

- For første gang på rett side av byen ja, kvitterer bandets ene byåsing Sola Johnsen, som fortsatt bor på vestkanten, faktisk så nær Sverresborg at han kan entre scenen i slåbrok direkte fra egen bolig.

- Dette blir stort, nesten som å ha konsert i egen hage, sier Sola.

- Forrige gang jeg spilte i dette området så var det 5. divisjon fotball på Vestby-banen, ler trommeslageren.

Bandet ser frem til å spille for første gang i det naturlige amfiet på Folkemuseet, og kommer nok også til å ha med seg et ekstra band eller to for å gjøre konsertkvelden til en helaften. Dette blir annonsert senere.

- Vi har snakket i tre år om å få til DumDum Boys på Sverresborg. Flott at det nå lar seg gjøre, sier Stein Vanebo i Trondheim Concerts, som legger ut billetter til konserten fredag.

Har vært i studio

Bandet annonserte på slutten av 2016 at de ikke kom til å turnere i 2017. Og det har de holdt. De skal fortsatt holde en lav profil frem til sommerturneen starter 24. mai neste år. Manager Steinar Vikan regner med at det i alt vil bli cirka 15 konserter i løpet av 2018. I tillegg til de største byene, blir det en del overraskelser. Bandet liker å spille på steder og festivaler de ikke har vært før.

At DumDum Boys har hatt pause fra konserter betyr ikke at bandet har ligget på is. De har møttes jevnlig, og også vært i studio og spilt inn noen låter. Men hvor mange låter de har spilt inn, og hva som tenkes rundt eventuelle utgivelser, lar ikke bandet så mange utenforstående få innblikk til foreløpig.

30 år siden debutalbumet

Men det er naturlig å anta at det komme en ny låt eller to inn i konsertrepertoaret, like naturlig som å anta at det kanskje kan bli flere låter fra debutalbumet «Blodig alvor» enn i de siste årene. Sommeren 2018 er det nemlig 30 år siden bandet albumdebuterte.

- Men å spille hele «Blodig alvor» live er uansett ikke aktuelt. Vi gjorde det med «Pstereo»-albumet på Pstereo-festivalen i fjor, og syntes det var vellykket nok. Men det holder med den ene gangen, med det ene albumet, sier Steinar Vikan.

Spiller for første gang i Orkanger

Sverresborgkonserten blir den eneste i Trondheim på turneen, men en drøy uke før denne spiller bandet sin første konsert i Orkanger noen gang.

Det er den nye festivalen Parkliv som får besøk lørdag 28. juli. Festivalen arrangeres i Idrettsparken 27–28. juli, like ved Vannspeilet der Strandafestivalen har vært arrangert i fem år.

Ny festival: Parkliv er arvtageren til Strandafestivalen og arrangeres i Idrettsparken i Orkanger.

- Det skal bygges et svømmeanlegg der festivalen var tidligere, og vi måtte tenke nytt. Vi bestemte oss for å tenke offensivt. Idrettsparken er en bedre arena, det er rom for flere publikummere, og vi kan bruke det gamle festivalområdet til camping for festivaldeltagere, sier Daniel Mandal i Parkliv-festivalen.

- Å ha DumDum Boys på festivalen har vært drømmen i alle år, endelig får vi gjennomført det, sier Mandal. Parkliv har første året plass til 2500 publikummere hver dag, noe som er nær en fordobling av publikumskapasiteten. Hovedattraksjon på fredagskvelden og det øvrige programmet blir sluppet etter hvert.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter