- Vi så trenden også i fjor, men det har blitt mer ekstremt dette året, forteller Daniel Ursin, seniorfrisør i H2 Thomas Angells gate om den glitrende trenden.

Foran seg har han Pia Rosvoll som har fått myke krøller og glitter i skillen for anledningen.

- Man kan kjøpe glitteret på en hobbybutikk og blande det med litt hårgelé. Enkelt og greit, forklarer Ursin.

Fra Skam-Noora til grunge

Men glitter og stas er ikke de eneste stikkordene for sesongens hårmote. For damer er det fletter, knuter og hestehale som gjelder. Herrene skal gjerne ha kortere hår på sidene, med lengde på toppen.

- Nittitallet er veldig i skuddet nå. Vi ser også en del oppklippede frisyrer. Det glatte, rene og ryddige håret til Noora har vært en tydelig trend i det siste, men nå skal det være mer rufsete og litt grunge, forteller Ursin.

Her kan du lese flere motesaker fra Adresseavisen

Struktur i håret

Maren Sandfærhus, daglig leder i frisørsalongen Adam og Eva på Bakklandet, forteller at struktur i håret, som for eksempel krøller, er viktig, men at det samtidig skal se naturlig ut.

- I tillegg skal det være rent og glansfullt, uten frizz, forteller hun.

Frisør Daniel Steien, forteller at frisyren ikke trenger å være perfekt.

- Det viktigste er å fremheve den naturlige strukturen. Man kan gjerne børste gjennom krøllene for et mer naturlig resultat, forklarer han.

Høy knute er ute

- Med veluren og det eksklusive som er i motebildet akkurat nå, kan man gjerne gå for enkle stylinger, forteller Sandfærhus.

Til de som har dårlig tid er den velkjente hestehalen eller en lav knute i nakken et godt tips.

- Lave hestehaler er trendy, gjerne med en ekstra detalj, forteller Steien og demonstrerer ved å tvinne litt hår rundt strikken på modell Kari Bøe.

Fletter er også et hett tips, og vanskelighetsgraden er lett å variere.

- Det kan man få til ganske raskt, sier Steien.

Manneknute er lov

Mannens frisyre kan godt variere litt i lengden, gjerne med kortere sider og litt lengde på toppen, en såkalt «barber cut fade style».

- Det vil si at håret kort rundt, og at det blir gradvis mer lengde desto nærmere toppen av hodet man kommer. Det gjelder fortsatt i år, sier Ursin.

- Menn går mer for den klassiske, fine klippen med varierende lengder som kan dras tilbake med fingrene. Det skal se naturlig stylet ut, forteller Sandfærhus.

Den populære manneknuten, eller «man bun», kan også være et godt alternativ til de med litt lengde på håret hvis man gjør litt ekstra ut av frisyren til julebordet.

- Man må stramme den ekstra. Rene kanter er det som gjelder, sier Sandfærhus.

Se bildekarusellen øverst i saken for flere konkrete frisyretips.

Frisør Guro Fredheim Andersen i H2, har krøllet håret til Pia Rosvoll og påfører glitter som siste steg. Foto: Aleksander Myklebust, Adresseavisen
Maren Sandfærhus føner håret til Trine Engvik som skal få krøller for anledningen. Fra frisørsalongen Adam og Eva. Foto: Aleksander Myklebust, Adresseavisen
Frisør Daniel Steien fikser panneluggen til Inger Helene Kjærvik Olsen. Hun får også gullglitter i håret. Fra frisørsalongen Adam og Eva. Foto: Aleksander Myklebust, Adresseavisen