– Jeg har ikke noe å si jeg, har ikke tenkt på noe, men takk, kvitterer platesselskapets primus motor Ole A. Aune.

– Det var uventet, kommenterer Aune etter overrekkelsen av diplom og 25 000 kroner, som har blitt en fast bestanddel av Trondheim Callings første dag.

– Jeg var overbevist om at jeg ikke kom til å vinne, så det var like før jeg ikke møtte opp. Vi har aldri reklamert noen plass, vi har ingen Facebook-side og vi har heller aldri søkt om pengestøtte. Jeg trodde ikke noen i byen utenom entusiastene viste om oss engang, sier Aune, som av juryen presenteres som A&R, plateselskap, designer, manager, konsertprodusent og ikke minst miljøskaper.

Det endte i stedet med brakseier, med 42 prosent av stemmene og enstemmig jury. Juryens begrunnelse la vekt på Terratur Possessions grunnleggende fokus på trønderske band, og dyrking av den trønderske svartmetallen – Nidrosian Black Metal – internasjonalt. Plateselskapets utrettelige arbeid har videre ledet til utsolgte turneer og festivaler, samt bred distribusjon av sine artister.

Lidenskapen som tok av

– Vi har bygd opp dette helt på egen hånd fra tidlig 2000-tall til nå, gjennom å være tro mot oss selv og gjort det som har føltes riktig for oss. Det å få en anerkjennelse som dette tyder på at vi kanskje er litt større enn hva vi selv trodde, at vi har blitt oppdaget på riktig måte og at det vi gjør er noe som treffer folk.

Aune beskriver ferden som hobbyprosjektet som har eksplodert, men også en ferd som har vært styrt av magefølelse og brennende lidenskap. Til tross for flerfoldige utsolgte konserter uten promobudsjett rundt i Europa og U.S.A., føler ikke Aune at selskapet han grunnla har blitt stort på noen som helst måte.

– Jeg er fortsatt den samme kisen som tar femmeren til byen, og jobber to jobber for å føre overskuddet tilbake til selskapet. Man kan ikke kombinere dette arbeidet med et ordinært familieliv, men det er dette jeg har valgt. Jeg har ofret mye og fått igjen enda mer.

Enheten

Samtidig er Aune tydelig på å få fram artistene han jobber med, som en minst like betydningsfull del av det som utgjør Terratur Possessions.

– Dette er ikke en premiering av meg, men av oss. Jeg har fått rollen som ansiktet utad, da jeg er mer utagerende enn de andre, men denne seieren er ikke min. Jeg er mer som mellommann å regne og hadde ikke vært noe uten bandene.

Veien videre.

Prispengene skal investeres rett i trykkingen av et nytt trøndersk svartmetallband. Og dermed oppfylles prisens mandat og vel så det: NTNUs Musikknæringspris skal nemlig gå til aktører som fremmer trøndersk musikk.

Før dette drar Aune med bandet One Tail, One Head til Estland for å spille nok en utsolgt konsert, og 11. og 12. mars avholdes andre utgave av festivalen Laudata Nex Magica på Brukbar/Blæst. Nok en gang med trondeheimsband og det beste fra den internasjonale undergrunnen i fokus.