- Da vi så at alle cumbacks mor A-ha kommer til Sverresborg, kunne ikke vi være noe dårligere, sier Mads Bones.

- Men vi skjønner jo at dette skjer ganske tidlig etter at vi gravla spelet så grundig i sommer, sier han og ler.

Sommerens spel var den fjerde utgaven og en ubetinget suksess, med tolv stappfulle forestillinger, inkludert en utsolgt generalprøve.

7300 mennesker så spelet som Adresseavisens anmelder beskrev som «amatørskap, plump underbuksehumor og spelklisjeer satt i effektivt system» – og ga terningkast seks.

Fikk flere tilbud

Det var det aller siste spelet de arrangerte, lovte gjengen bak, Mads Bones, Olve Løseth, Ole Christian Gullvåg og Kyrre Havdal.

- Etter den siste forestillingen var innboksen vår full av meldinger fra folk som mente vi ikke måtte gi oss. Vi hadde også fått tilbud fra andre arenaer som inviterte oss til å sette opp spelet hos dem, sier Bones, supplert av Løseth og Havdal.

En av dem som tok kontakt, var direktør på Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum Torunn Herje. Hun spurte om de var helt sikre på at de ikke ville gjøre det igjen.

- Vi er kjempeglad for at de kommer tilbake. Sverresborg er en folkepark og vi ønsker å kunne tilby byens befolkning den gode opplevelsen, sier Herje.

Se bilder fra Testiklestad-finalen på Sverresborg

foto
Josefine Frida Pettersen, kjent fra tv-serien «Skam», var en av skuespillerne i årets utgave av Slaget på Testiklestad.

For passivt å gi seg

- Logistikken og det organisatoriske gikk sømløst i fjor, og forestillingen ble kronet med en sekser i Adressa. Vi innså at det ble for passivt å gi seg da, og å la spelet gå i glemmeboka, sier Bones.

- Det er jo dette vi vil: Skape bra underholdning for folk i Trondheim. Det er verdens beste sommerjobb, sier Løseth.

Samtidig innså de at de ville gjøre noe mer enn bare å komme tilbake. Derfor planlegger de å ta i bruk flata ved tunet. Der skal de sette opp en stor lavvo med bar, restaurant og en egen scene.

Cumshots og golden shower

- Vi lager en festival ut av det, Toillsokkdagan. Vi kommer til å invitere til både vorspel og nachspel, med både oss selv og andre på scenen, sier Bones.

- Vi har tenkt på å invitere Veronica Orderud for å komme og snakke om Norges mest berømte toillsokk, sier Løseth.

- Men det er veldig i planleggingsfasen altså, legger Havdal til.

Hver kveld under Toillsokkdagan blir en helkveld, lover de tre, med matkonseptet bortreist, cumshots og det egenproduserte ølet golden shower. På scenen ønsker de å presentere andre artister som fortjener å komme tilbake i rampelyset.

Billettene i salg

- Vi er for sent ute med Gåte, men kanskje Dollie de Luxe eller Merethe Trøan. Eller Difference, foreslår Bones.

- Merethe Trøan holder på fortsatt, sier Havdal.

Rammehistorien vil være den samme: Kong Sverre er på vei til Testiklestad etter å ha blitt lyst i bann av paven. Der skal han gi hellige Olav det han fortjener. Så stopper han på veien, på gården Ful.

Premieren er 27. juli og det vil bli i alt 16 forestillinger, med mellom 11 og 12 tusen tilgjengelige billetter. Billettene er allerede lagt ut for salg.