Etter over tre timer avsluttet Bruce Springsteen konserten i Granåsen. Selv om arrangørene på forhånd oppfordret publikum til å bli igjen på arenaen, tyder det på at de fleste ønsker seg raskt hjem.

- Det er ingen bevegelse i folkemengden. Jeg har stått i et kvarter og det er ingen hørbar informasjon på arenaen, sier Svein Moan til Adresseavisen like før klokken 23.30. Han stiller spørsmål til sikkerheten hvis en krise oppstår.

- Mange tusen er allerede skysset til byen mindre enn 60 minutter etter konsertslutt, sier Børre Gundersen til Adresseavisen. Han mener folk må regne med litt ventetid når en så stor artist som Springsteen legger turnéen til Trondheim.

Adresseavisen fulgte konserten direkte, og HER kan du se klipp fra tre av låtene til Springsteen.

Åpnet flere utganger

Flere ringer Adresseavisen og klager på logistikken. Én forteller å ha ventet over en time i kø på vei ut. Publikum slippes i sluser ned til shuttlebussene. Ifølge Adresseavisens fotograf på stedet er det rolige forhold ved bussene.

- Jeg får ikke gått hjem fra konserten fordi de skal sluse folk ut til shuttlebussene, forteller Birger Koren. Han sier han har ventet om lag en halvtime.

En tipser forteller Adresseavisen at det først kun var én utgang fra konsertområdet, og den ledet til shuttlebussene. Etter hvert ble det åpnet flere utganger.

SE BILDER: Adresseavisens bilder fra Granåsen

- God ordning

- Jeg synes det virker som en god ordning for å få folk ut av området, sier Linda Strandberg.

Hun og venninnen Erika Rothoff var selv inne i på konsertområdet da sikkerhetspersonalet holdt igjen publikum. Ingen av venninnene syntes det var ubehagelig, men tvert imot godt organisert.

- Noen blir litt urolige, men når såpass mange skal ut, er det klart det tar tid.

Bjørg Elin Høyflo og Anne Høyflo ventet på familie da Adresseavisen møtte dem.

- Vi skal på arbeid i morgen, og nå har vi ventet tre kvarter på at de skal komme seg ut, sier Bjørg Elin Høyflo.

Hun har vært på Springsteen-konsert i Oslo, og synes hjemfarten gikk mer smertefritt der.

- Men alt i alt har alt fungert veldig bra, sier Anne Høyflo. Begge understreker at de har kost seg og er svært fornøyd med arrangementet.

- Flyter fint

- Dette er ikke overraskende når nesten 40.000 skal forlate arenaen. Det er vanskelig å si hvor lang tid det tar før det blir tomt, men jeg ser at køene flyter fint nå, sier arrangør Stein Vanebo i Trondheim conserts like etter klokken 23.30.

Han forteller at det er solgt over 20.000 bussbilletter, og at slusene sørger for at ikke alle går samtidig. På vei til arenaen ble publikum fraktet med shuttlebusser fra klokken 16 til 19.

Vanebo forsikrer at de vil evaluere arrangementet i ettertid og se etter forbedringspotensiale.

- Det gjorde vi også på Sverresborg. Da doblet vi hastigheten fra første til andre konsert, sier han.

Bussene fra Granåsen og ned til sentrum vil stoppe ved Tonstadkrysset, Tempe kirke og i sentrum. Adresseavisen har tidligere meldt at det er ekstra drosjekapasitet ved Lerkendal og i Munkegata.

- Tommel opp

Litt etter midnatt er det fortsatt kø i Granåsen. Såpass må man forvente, sier Odd Ivar Ekker.

- Vi var heldige og kom oss ut tidlig. Men jeg tror folk må tenke seg litt om. Det tok flere timer å frakte hele gjengen opp.

Totalt sett mener Ekker at det var et veldig bra arrangement.

- Jeg tror vi må gi en tommel opp, avslutter han.

Slik så det ut da Springsteen var ferdig på scenen i Granåsen. Foto: Kristian Helgesen
Det var delte meninger om logistikken etter Springsteen-konserten. Foto: Maria Birkeland Olerud