- Flaks at vi er nettopp her. Trondheim er jo svigerbyen min, og det er mange som gjerne vil hjelpe til.

- Og det er flott for Maria å få mange voksenpersoner inn i livet, sier Haddy, som skal lede utdelingen av Rockheim Hall of Fame for andre gang.

Programmet vises på NRK 1 lørdag 13. august, men det spilles altså inn nå onsdag kveld. Haddy gleder seg over interessen. Tv-programmet er utvidet og publikumspågangen rekordartet. Salen på Clarion-hotellet er nær utsolgt.

Som et utvidet familieselskap

- I fjor ble jeg slått av hvor avslappet og lun stemning det var, nesten som et utvidet familieselskap, og jeg har tro på at det blir sånn også i år. Jeg forventer et lydhørt og musikkinteressert publikum, og at gjestene er spennende vet jeg jo, sier Haddy – som gjennomførte forhåndsintervjuer med de nominerte og de inviterte gjestene før sommeren. – Trond passet Maria mens jeg gjorde intervjuer. Han tok med henne med til Stortinget der det var mange som mer enn gjerne «lånte» henne noen minutter, forteller Haddy N'jie.

Kunne hatt verre jobb

- Det er litt av en jobb, å sitte og spise lunsj og dybdeintervjue noen av landets mest talentfulle og spennende musikere. Det kunne sannelig vært være, slår Haddy fast.

Årets innlemmede artister Karin Krog, Svein Finjarn og Motorpsycho kan virke som en sprikende trio, men Haddy N'jie finner klare likhetstrekk.

Artister som har brøytet vei

- Det er snakk om foregangsmenn og -kvinner i forskjellige generasjoner, som alle har brøytet ny vei, flere ganger gjennom karrieren.

- Er det noen av dem du har et helt spesielt personlig forhold til?

- Det er spesielt moro med Karin Krog, som har holdt det gående som plateartist i over 50 år, og som fortsatt har en så enestående posisjon. Hun ble hyllet og slått opp på førstesiden i New York Times for bare et drøyt år siden. Og tenkt på alt det forskjellige hun har gjort, fra barnemusikk og brede tv-show til den mest eksperimentelle jazzen, sier Haddy. Blant annet.

Snakker seg varm

For hun snakker seg fort grundig varm om Krog, før hun går over til Finjarn, som hun ikke kjente like godt til i utgangspunktet, men som hun fremhever som en pioner både når det gjelder Shadows-musikken, Beatles-band og hardrock, og til Motorpsycho – som hun mener er like mye kan karakteriseres som en egen metode, eller en kontinuerlig prosess som et tradisjonelt rockeband.

- Det er godt gjort å bli elsket både i Norge og internasjonalt for så kompromissløs musikk, og det er imponerende å være så nyskapende i en tid der en skulle tro alt allerede var gjort.

- Programmet er fullt av overraskelser, og de som vet minst er artistene som skal innlemmes. – Jeg gleder meg veldig til dette, sier Haddy – før hun ser at Trond Giske står klar med bilen i styrtregnet utenfor Rockheim tirsdag formiddag.

Sommer i svigerbyen

Det er tredje sommeren på rad Haddy er i Trondheim i månedsskiftet juli og august, og hun har skjønt at det er her ting skjer i denne perioden av året. Hun har vært på konserter og arrangementer både med og uten sin partner Trond – og når hun har vært alene har hun følt seg veldig godt tatt vare på. – Det er så lett å få venner her at jeg føler virkelig dette er svigerbyen, sier Haddy.

- Det er nok en taktisk bommert å jobbe når en først er her i Trondheim nå. Det er vanskelig å få ting til å gå opp med både barn, jobb og festivalopplevelser. Det er mye jeg veldig gjerne skulle vært med på, og som jeg i utgangspunktet trodde jeg kanskje skulle få til – men i år er prioriteringene enkle, sier Haddy.

Hvem ligner Maria på?

Maria får være med litt, ellers er det mange i Giske-familien som er mer enn villige til å trå til- og et av høydepunktene hittil i sommer er fårikål hjemme hos tante Jorunn, sier Haddy som også kan røpe hvem det lille nurket ligner mest på.

- Definitivt Trond. Hun har kanskje smilehullene mine, men alt det andre er hans. Inklusive beina – at de var lange merkets allerede mens hun var i magen, ler Haddy N'jie.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På plass i svigerbyen: Haddy N'jie leder også i år Rockheim Hall of Fame-showet som foregår onsdag kveld, og vises på tv neste lørdag. Foto: Martin Andersen