Det er for lengst utsolgt. Rundt 2500 publikummere presser seg sammen for å oppleve 80- tallsheltene i samspill med TSO. Det hoies i foajéen, ølkorkene sprettes flittig og alkoholinntaket er utvilsomt høyt. Flere snur grunnet ekstrem trengsel ved inngangen til salen. Det dyttes og presses for å komme sine helter ett skritt nærmere.

Så braker det hele løs idet TSOs blåsere og slagverkere innleder med «Fanfare for the common man». Det er ellevill stemning i salen, og villere blir det når Ronni Le Tekrø og gjengen smeller til med «Invisible Noise» og «Substitute», omringet av fyrverkeri og et lysshow uten like. Deretter er det duket for et aldri så stort gitarshow. Ronni Le Tekrø, uten tvil en av verdens fremste heavyrock-gitarister, viser til gangs hvilken kunstner han er under «Refugee» fra bandets siste plate (2010) med samme navn. Gitarsoloene går unna så det suser. Teknisk briljant, men Tekrø kan ikke bare spille fort. Han fenger like mye med sin musisering. Hver tone får liv, og det er rett og slett vakkert - rått og vakkert med herlige gitarriff kombinert med melodiøse toner i flott samspill med Tony Mills, Diesel Dahl (trommer) og Victor Borge (bass).

- Er det rått? roper Hans Erik Dyvik Husby, bedre kjent som Turbonegers Hank von helvete, fra scenekanten. - Ja, responderer publikum kontant. Og råere blir det idet Husby introduserer tidligere TNT-vokalist Tony Harnell. Salen koker under «As Far as the eye can see» der vi får oppleve en av de beste hevyvokalisten sammen med en av de beste hevygitaristene. Harnell og Tekrø leker seg sammen, og får også med seg resten av bandet. På «Intuition» (-89) viser Harnell hvilken eminent sanger han er, og får publikum med på notene. Det er allsang fra første til siste refreng, og den tidligere frontfiguren får en applaus som ingen ende tar.

I kveld er det rock og symfoni i skjønn forening, og byens symfoniorkester fargelegger flere av låtene og gir dem et ekstra løft. Det er enkle, men likefullt virkningsfulle arrangementer som gir hevybandets låter et mer melodisk uttrykk. Samtidig drukner orkesteret litt. Lyden på bandet er så høyt at det er gjennomgående vanskelig å høre orkester, spesielt strykere. Under mer nedtonede låter som «Northern Lights» og Tekrøs egen «Magica Lanterna», kommer derimot orkester til sin rett. Førstnevnte dediseres til bandets avdøde konsert-keyboardist, Dag Stokke, og blir en rørende opplevelse der bilder av Stokke sammen med bandet vises på lerret mens musikken ruller.

TNT og TSO serverer kjente slagere på rekke og rad. «10 000 lovers», «Everyone is a star», «USA» og «My religion» får publikum til å ta helt av. Fylkesordfører Tore O. Sandvik må derimot tåle buing fra salen inntil han presenterer Dag Ingebrigtsen, som ankommer på en Harley Davidson før han smeller til med nettopp «Harley Davidson», fra bandets selvtitulerte debutplate fra 1982.

Det er mye å si om denne konserten som feirer TNTs 30-årsjubileum. Publikum fikk oppleve alle bandets tre vokalister gjennom tidene, og på siste låt, «Seven Seas», fra «Knights of The New Thunder» (1984), står de alle sammen på scenen omringet av fyrverkeri, lasershow, spyttende lyskastere og ikke minst et hengivende og skrikende publikum. Det var fullt trøkk fra start til slutt med energiske musikere som ga fansen alt, og enda litt til.

Kings of Seven Seas: De tidligere vokalistene Tony Harnell og TNT-grunnlegger Dag Ingebrigtsen sammen med nåværende vokalist Tony Mills under avslutningsnummeret «Seven Seas». Foto: OLE MARTIN WOLD
Jubelen ville ingen ende ta når Tony Harnell, som i 22 år frontet TNT, kommer på scenen. Foto: OLE MARTIN WOLD
Dag Ingebrigtsen ankom scenen på en Harley Davidson og med en dynamittkubbe i hånda. Foto: OLE MARTIN WOLD
God stemning på scenen under jubileumskonserten. Til høyre står dirigent og arrangør Lars Erik Gudim og følger med mens en ølflaske går på rundgang blant TNT-vokalistene. Foto: OLE MARTIN WOLD