Anders Jektvik kom på nyåret ut med en låt med tittelen «Rampa (Colan her)». Låten handler om en gang Jektvik var med og skulle varme opp for Åge på Rampa i Hommelvik i Malvik. Backstage, sammen med rockekongen Åge, synger Jetvik om da han sølte cola på gitarbagen til en sur Åge Aleksandersen.

- Jeg prøvde å beskrive Åge i låten. Han er jo kongen som har rulet rockescenen i mange år. Jeg var samtidig en sped trubadur med altfor mye respekt, og på toppen av alt så sølte jeg cola på bagen hans. Da ble kongen sur, sier Jektvik.

Åge har tidligere kalt sangen for «fantastisk» og «eventyrlig artig», og har tippet at den kom til å bli en slager.

- Det var meningen at jeg skulle være med og synge på den låten, men jeg fikk aldri tid til å gjøre det, sier Åge og fortalte at det kom et svar til sangen.

Åge har kommet med sin historie

Han hadde til og med tenkt å skrive en kommentar i kommentarfeltet på adressa.no fordi han synes sangen er flott og «eventyrlig artig».

- Men historien er litt annerledes, og den originale versjonen og sannheten kommer i min versjon, flirer Åge og legger til at det er ikke mange av den slags historier i Norge.

Og nå har Åge kommet med sitt svar til Jektvik gjennom «Sangen om Rampa».

«Æ tænkt at vi koinn bli dus, men på backstagen veilta æ ein brus», synger Åge i svarsangen til «Rampa - Colan her» som Jektvik ga ut tidligere i år. På samme melodi som hitterværingens ertende Åge-parodi svarer Åge med samme mynt.

Refrenget lyder slik: «Kæm har veilta cola i spriten min, nå svineri har havna i heimertn min. Cola i nyspriten min – den som jeg hadd med meg til byn».

- Kan ikke huske noe heimert

Åge forteller til lytterne at det egentlig var Jektvik som ble sur, etter at det var han som hadde sølt Cola oppi heimerten til Jektvik. Da responderte Jektvik slik, forteller Åge i låten: «Ulm i blikket og spytta ut litt snus, han mumla det her e et underlig hus, dokk kan sei ka dokk vil ka dokk kan, men æ e en lynforbanna mann».

Jektvik har hørt versjonen til Åge, og mener det han forteller i låten er løgn.

- Det er bare løgn selvfølgelig, jeg var jo først ute. Åge ble bare litt paff da han hørte låten, så han måtte selvfølgelig bare finne på noe.

- Hva var det som egentlig skjedde?  Var det så mye heimert at dere ikke husker noe?

- Jeg kan ikke huske noe heimert, men det var kanskje fordi jeg var full. Om det var heimert backstage, så må det ha vært lydmannen til Åge som har hatt dette.

Men Åge mener at det var Anders som sto for heimerten backstage, og svarer i låten at han hadde tatt med seg alt for lite til å bli sur over litt Cola i glasset: «æ kikka han i øyan og sa ro dæ litt ned - du har tatt alt for lite med. Du får ta dæ en tur heim igjen, derifra heimbrenten din kjem».

- Åge ville ta hevn

Jektvik forteller at det var godkjent at Åge skulle bruke samme melodi og at han visste at svaret ville komme.

- Det blir litt som rappere holder på dette, at vi synger på samme melodi frem og tilbake. Jeg visste jo at den kom. Åge vil ta hevn vet du, neida. Det er jo bare kødd.

- Åge synger jo også mye fint om deg i teksten - at du er en ung og dyktig trubadur. Hvordan føles det å få slike karakteristikker fra Åge?

-  Det er smigrende. Det er ikke hver dag Åge synger om deg i en egen låt. Det er jo ingen over Åge. Jeg har nok noen år til før jeg er der. Jeg har alderen på min side. Åge bør jo pensjonere seg snart.

- Synes Åge var overraskende snill

Samtidig forteller han at han var forberedt på mye mer pepper fra Åge i låten enn det han fikk. I låten sier Åge blant annet: «satt der og lytta, så fint det va, æ skjønt han va den nye stjerna».

- Jeg hadde forventet mye mer mot meg i låten, men jeg synes Åge var overraskende snill. Jeg tenkte jeg skulle få det skikkelig, men han skrøt jo masse av meg i låten.

Og legger til:

- Vi møtes i Oslo og snakka sammen i et møte. Da sa han til meg: «no er det du som er gullkalven - sett deg i godstolen». Det må jo bety noen ting.

Gleder seg til albumet

Nå gleder Jektvik seg til albumet som kommer ut fredag. Han har allerede fått hørt store deler av albumet.

- Jeg gleder meg til albumet. Jeg har hørt litt, og det høres veldig lovende ut. Han skriver bedre og bedre jo eldre han blir.

Låten og motsvaret til Åge, «Sangen om Rampa», vil ligge som et bonusspor på den digitale utgivelsen på itunes.