- Vi tar folk på alvor! Dersom Trondheim vil at vi skal inn på strippeklubb, så greit. Da gjør vi det, sier koreograf Henriette Pedersen.

«Animal magnetism 2» er del av en trilogi med kvinnelig hysteri som tema. Forestillingen under Bastard-festivalen tar for seg Sigmund Freuds teori om penismisunnelse og skulle egentlig vært spilt på Avant Garden.

«Hvis dette er kunst...»

Men etter en opphetet nettdebatt i kjølvannet av performancekunstner Ann Liv Youngs omstridte avføringsteater tidligere denne uken, flytter nå forestillingen.

Og det til strippeklubben Dreams. Bakgrunnen er kommentaren fra signaturen «Jallis», som blant annet skrev følgende om at Young gjorde fra seg på scenen:

«Hvis dette er kunst, da er jaggu det de driver med på «Dreams» kunst også».

«Den farlige kvinnen»

- Det er jo spennende for oss å komme inn på en strippeklubb med forestillingen. Strippeklubben er liksom et skjult og hemmelig sted, og man forteller ingen at man går dit. Denne konteksten hjelper verket vårt, sier Pedersen til adressa.no.

I «Animal magnetism» retter hun fokus mot hysteriet som medisinsk diagnose. Første del tok for seg tida mellom 1880 og 1915. Del to handler om «den farlige kvinnen».

Det aktuelle verket beskrives som interaktivt - det skapes i møte med rommet, publikum og øyeblikket, ifølge programomtalen.

«Animal magnetism 2» skulle vært spilt på Avant Garden. Nå gjør festivalen helomvending. Foto: PRESSEFOTO