«Søndag morgen i hybelleiligheten i Oslo. Kjenner meg helt rar. I går fikk jeg hard medfart av dommerne. Det var kjipt og berettiget. Likevel velger jeg og le fremfor å gråte.», skriver Gunnhild Sundli på sin blogg etter lørdagens innsats i tv-konkurransen «Stjernekamp».

Denne gangen skulle artistene synge country, men 31-åringen fra Orkdal fikk verken ovasjoner fra dommerne eller av avisanmeldere etter sin Alison Krauss-tolkning. Både VG og Dagbladet ga Sundli terningkast tre.

Artisten og skuespilleren innser at det koster å by på seg selv i beste sendetid på NRK1:

«Det føles fantastisk når man får medgang på samme måte som man føler seg avkledd og sårbar når en opplever motgang.», skriver Gunnhild Sundli videre i bloggen.

Markedsføring

Motivasjonen for å delta i «Stjernekamp» er at hun ønsker å leve av musikken igjen, hun tror tv-konseptet kan være god markedsføring slik at «jeg i utgangen av dette kan få min egen musikk ut på vegen.». Sundli ble først kjent som vokalist i Gåte, men folkrockbandet la opp i 2005. Etter det har hun jobbet litt som skuespiller, blant annet i flere store oppsetninger på Trøndelag Teater. Den siste tiden har Sundli, som også har fått barn, studert.

Til VG utdyper hun hvorfor hun har tatt steget og blitt med i sangkonkurransen.

- Jeg har vært litt ute av bildet en stund. Målet mitt er å si «hei-hei, her er jeg, jeg har lyst til å leve av dette igjen». Det er ikke noe gæernt ved å være med i «Stjernekamp» for å få karrieren opp og gå igjen.

Usikker på effekt

Petter Wallace, NRK-sjef for eksterne produksjoner som «Stjernekamp», er usikker på om talentkonkurranser bygger karrieren i særlig grad.

- Slike talentkonkurranser ga en veldig effekt for deltagerne tidligere, men de siste årene har de vel ikke gitt en kjempeeffekt på karriere. For oss er det uansett ikke det viktigste, selv om det kan være det for artisten, sier han til VG.

Country: Skal vi tro kritikerne lyktes ikke Gunnhild Sundli helt med sin tolkning av Alison Krauss' låt «Stay». Foto: NRK
Trøndere på tv: Gunnhild Sundli (31) og Jonas Skybakmoen (36) er med videre i «Stjernekamp» - selv om Sundli ikke fikk de beste kritikkene og Skybakmoen så vidt ble stemt videre. Foto: Aleksander Myklebust
Vokalist i Gåte: Gunnhild Sundli var vokalist i folkrockbandet Gåte som ble oppløst for drøyt ti år siden. Her er hun avbildet i forbindelse med en gjenforeningskonsert i 2009 sammen med Magnus Børmark (i midten) og broren Sveinung Sundli. Foto: Vegard Eggen