- På slutten av forestillingen, da Kark skal halshugges og jeg skal dø fra Tuva ... Det kommer noen tårer da, sier Daniel Adolfsson.

Den svenske skuespilleren ble kjent for et bredt skandinavisk publikum da han spilte i den andre sesongen av den svensk-danske serien «Broen». Der spilte han karakteren Jacob Sandberg, kjæresten til seriens hovedperson Saga Norén, spilt av Sofia Helin.

I Korsvikaspillet spiller han trellen Kark, kjæresten til Anna – som spilles av Adolfssons samboer Tuva B. Larsen fra Rennebu.

Vi ble med på Korsvikaspillet i Bymarka da de skulle offentliggjøre navnene på de nye skuespillerne.

- Det er et flott stykke, og en god kjærlighetshistorie mellom Anna og Kark. Jeg er imponert over alle menneskene som legger ned så utrolig mye tid og arbeid på frivillig basis. Det er fantastisk, sier Adolfsson, som tidligere har spilt i flere ulike svenske utendørsspill. Blant annet Bruksspelet i Klippan, et lite tettsted i Skåne.

Nydelige Trondheim

- I Klippan setter de opp en nyskrevet musikal hvert eneste år. Det har likheter med Korsavikaspillet, men færre aktører. Jeg har spilt i ganske mange spel de siste tre årene.

Skuespilleren kom nylig til Trondheim etter å ha spilt slesk hipster i Jo Strømgrens «Jaktlaget» ved Hålogaland Teater i Tromsø. Han synes Trondheim er nydelig.

- Jeg har vært her om vinteren før, men har ikke vært så mye rundt. Nå har jeg fartet rundt på sykkelen min, og jeg synes byen er fantastisk. Det er topp at så mange av de gamle husene er bevart, sier han.

Adolfsson sier det var en stor opplevelse å få spille i «Broen».

- Etter å ha sett den første sesongen på tv, var det veldig morsomt å oppleve serien bak kulissene. Leiligheten til Saga, for eksempel, er bare kulisser bygd opp i et studio. Serien har et stort team med både dansk og svensk crew, og alt er veldig profesjonelt.

Var ønsket til Broen 3

Han ser ikke for seg å spille i serien igjen.

- Nei, dessverre. Det tror jeg ikke. Jacob gjorde det slutt med Saga i siste episode. Han ble veldig lei av henne, og det skjønner jeg godt, hehe.

- I forkant av den tredje sesongen ble jeg faktisk kontaktet av casting-avdelingen. Vedkommende hadde ikke fått med seg at jeg spilte i den forrige sesongen. Jeg måtte selvsagt takke nei.

Etter besøket i Trondheim skal Adolfsson filme en kortfilm han selv har skrevet manus til. Deretter går turen til Helsingborg der han har regi på en egenskrevet musikal ved Stadsteateret i byen.

- Fremover ønsker jeg å gjøre så mye film og tv som mulig, og samtidig regissere teater. Som skuespiller på teater blir man gjerne bundet opp over lengre perioder. Jeg har ikke lyst til å være så lenge borte fra Tuva og familien, sier Adolfsson, som håper publikum får med seg årets utgave av Korsvikaspillet.

- Det blir en del nytt, men mye er også gjenkjennbart fra tidligere år. Det er solgt godt med billetter, sier han.

Hot couple i Korsvika

- Ja, tenk det! En svenske som Kark, som sammen med Anna skal spille hot couple i Korsvika, ler styreleder Øyvind A. Haram.

Haram sier det er litt tilfeldig at de fikk hyret Adolfsson.

- Men vi håper selvsagt at folk synes det er morsomt at vi har med en internasjonal skuespiller. Samtidig er han samboer med en lokal aktør som er up and coming, sier Haram.

Regissør i år Cathrine Telle, tidligere sjef ved Trøndelag Teater. I tillegg til Larsen og Adolfsson finner vi Lavrans Haga, Marte Stolp og Endre Hellestveit i de bærende rollene.

«Korsvikaspillet Håkon og Kark» har premiere torsdag 23. juni og spilles til og med søndag.