I forkant av konserten fikk sjefen for Steinkjerfestivalen en telefon fra Motorheads turnémanager. Han lurte på hvor mange strippebarer det fantes i Steinkjer.

- I lille Steinkjer med tjue tusen innbyggere finnes det så klart ingen strippebuler, så jeg måtte fortelle dem at: sorry there are no stripjoints. Turnémanageren fikk sjokk og ropte: What are you saying?!

Det sier Svein Bjørge til Radio Rock.

Bjørge forteller til nettstedet at han hadde blitt ganske godt kjent med Lemmy da han jobbet som artistansvarlig i Sony Music. Han syntes likevel det var ganske spesielt å ha bandet på besøk i Steinkjer i fem dager.

Fant lokal stripper

- Det går ikke mye i treningsstudio, for å si det sånn.

Turnémanageren ba Bjørge skaffe strippere til bandet gjennom hele oppholdet. Bjørge visste ikke om det fantes strippere i Steinkjer, men begynte å forhøre seg.

- Da fikk jeg høre om en lokal dame som kunne strippe for en flaske whiskey. Så jeg ringte henne, men hørte ganske fort at hun kanskje ikke kunne levere den kvaliteten som Lemmy ønsket seg. Så jeg måtte dessverre takke nei, og heldigvis gikk det helt fint. Lemmy klarte seg uten strippere i fem dager, sier Bjørge til Radio Rock.

Bodde hos lokal MC-klubb

Ifølge Bjørge bodde Lemmy og Motorhead nærmest i lokalene til den lokale MC-klubben Mamas Boys da var i Steinkjer.

Ifølge Svein Bjørge bodde Lemmy og Motorhead nærmest i lokalene til den lokale MC-klubben Mamas Boys da var i Steinkjer. Foto: LEIF ARNE HOLME

Selv om mange av mytene rundt Lemmy er sanne, var Lemmy også et reflektert menneske og en veldig høflig mann, sier Bjørge.

- En mann jeg har hatt mange gode og dype samtaler med. En tosidig mann: en fester som brukte det meste, men også en god og varm person man kunne sitte og snakke lenge med, sier Bjørge.

Denne uka arrangerer Bjørge Steinkjerfestivalen for 12. gang. Blant årets artister er Karpe Diem, The Waterboys, Suzanne Vega, Åge og Sambandet, Janove og Spidergawd.