Kurt Nilsen gir i år ut ny plate etter fire års opphold. I den anledning holdt han mandag tre spesielle konserter. Den ene flere tusen meter over bakken da han spilte for reisende som skulle fra Oslo til Trondheim.

- Det var jo en ny erfaring, sier han til Adresseavisen.

Applaus i luften

Han forteller at det ble applaus inne i flyet, men er ikke så sikker på om han selv hadde likt det dersom han hadde vært publikummer.

- Jeg kan være såpass ærlig og si at hvis jeg hadde ligget og sovet, og det hadde kommet en eller annen artist og begynt å kauke i gangen der, så hadde jo jeg tenkt mitt, for å si det sånn.

Nilsen forteller at slike minikonserter gjør han nervøs.

- Det går veldig fort, men det er gøy når man først gjør det. Jeg er jo trygg på min greie, så får jeg håpe at folk liker det, sier den tidligere «Idol»-vinneren.

Artisten er opptatt av å gjøre nye ting, og å hele tiden finne på nye vrier for å overraske fans.

- Nå har jo jeg gjort alt mellom himmel og jord, og jeg har vært på de fleste scener. Jeg er på den tolvte runden liksom, og da er det greit å spe på og gjøre noe helt nytt. Jeg må jo utfordre meg selv litt.

Skjønte ingenting

En fan som ble skikkelig overrasket var Geir Mikalsen (49). Sønnen og svigerdatteren hadde meldt han på en konkurranse på P4 i samarbeid med Huseiernes Landsforbund for en god stund siden, uten at han selv visste om det. Da han ble ringt av radiokanalen, skjønte han ingenting. Premien var en intimkonsert med Kurt hjemme i stua.

I stuen på Viggja: Ifølge Mikalsen har det aldri vært så fullt i stuen hans. Foto: Atle Schie

- Jeg visste at noen skulle ringe halv tolv, men jeg trodde det var nettleverandøren vår. Da jeg tok telefonen trodde jeg først det var noen som tullet med meg, helt til jeg hørte Kurts stemme, forteller Mikalsen som legger til at han har vært fan av Kurt helt siden han gikk inn «Idol»-døren i 2003.

Mikalsen tror grunnen til at han ble plukket ut som vinneren, er på grunn av hvordan sønnen og svigerdatteren presenterte han som kandidat.

- Helt magisk

- De sa vel at mitt forhold til Kurt er som en tenårings forhold til Justin Bieber, forteller han lattermildt.

Mikalsen og kona inviterte slekt og venner hjem til seg for anledningen, og det var ifølge Mikalsen bare plassen som begrenset hvor mange de inviterte.

- Vi var opptil 30 personer, pluss at Kurt også hadde med seg en gjeng. Vi har aldri vært så mange i stua mi før. Det var fullt trøkk og helt magisk.