Også tilbake på de øvrige strømmetjenestene.

I 2015 trakk Neil Young all sin musikk (med et par unntak pga. rettigheter) fra strømmetjenester som Tidal, Spotify, Apple Music og andre. Grunnen var at Young var misfornøyd med kvaliteten som ble levert av slike tjenester og ikke pengene ifølge ham selv.

Les også: Neil Young er grundig lei av Donald Trump

Les også: Flesker til mot miljø-syndere

- Det handler om kvaliteten på lyden. Jeg vil ikke at musikken min skal bli devaluert til den verste kvaliteten i kringkastingshistorien eller noen annen form for distribusjon, uttalte Young til en rekke media i fjor sommer.

foto

- Det kjennes ikke riktig å la dette bli solgt til mine fans. Det er ikke bra for musikken min.

Forandret mening

Men noe må ha fått gamlefar Young til å forandre mening. For i dag er hele hans katalog, inkludert alle albumene med Crazy Horse tilbake på Spotify, Google Music og Apple Music, skriver The Line of best fit (Tidal fikk tilbake Young-katalogen i april i år).

Hva som har fått Young på andre tanker er ikke godt å si, da artisten ikke har gitt noen offentlig kommentar til dette. Og hverken strømmekvalitet eller royalties er forandret i noen særlig stor grad i forhold til i fjor. Men kanskje Young har fått en særavtale fra strømmetjenestene? Eller har hans eget Pono-prosjekt strandet fullstendig?

Vi kan bare gjette på grunnen til Young selv sier noe, men vi kan i alle fall glede oss over at tidløse klassikere som «Rust Never Sleeps», «After the Goldrush» og «On the beach» nok en gang er tilgjengelig for strømming...helt til han ombestemmer seg nok en gang.