Forslaget ble enstemmig vedtatt under formannskapets møte tirsdag formiddag. Kommunalråd Eirik Schrøder var mannen som bragte det videre etter å ha fått tipset fra en lokal pub tidligere i mai.

Må sende inn søknad

Etter kommunens reglement må utestedene utenfor bykjernen stenge 01.30.

- Det er dumt for næringslivet utenfor Midtbyen. For at ikke alle skal samle seg i Midtbyen må de få utvidet åpningstidene sine med en halvtime. Vi vil jo at næringslivet utenfor Midtbyen skal dra utnytte av dette også.

Og nå er forslaget slått gjennom, og fotball-supportere kan puste lettet ut.

- Nå må de aktuelle pubene sende inn en søknad, så vil apningstidene blir utvidet.

Må tenke på både brukere og ansatte

Eirik Odden, styreleder i fellesforbundet hotell, resturant og reiseliv i Sør-Trøndelag, var bekrymret over at Schrøder ikke hadde tenkt på de ansatte som skal få dette til å gå rundt.

- 15 minutter høres ikke lenge ut, men de har en arbeidstid de skal følge. Med tanke på overtid, så er for eksempel planlagt overtid ulovlig. Det er viktig at det forekommer en gjennomføring som holder seg innenfor regelverket.

Eirik Shcrøder forteller, etter at vedtaket ble enstemmig godkjent, at de selvfølgelig har tenkt på begge sider i saken.

- Plassene må selvfølgelig forholde seg innenfor lovverkets rammer. Det er ikke sånn at vi sier takk og farvel til lovverket her. Vi har tenkt på begge sidene, både brukerne og de ansatte. Vi vil bare legge til rette for at det kan gjennomføres.

Åtte gruppespill-kamper

Det er snakk om åtte gruppespill-kamper fordelt på åtte dager. Det er bare disse kampene som starter klokken 24.00 (noen starter også tidligere på dagen). Samtidig står ikke disse kampene i fare for å vare lengre enn 90 minutter.

- Mange kaller det en folkefest, men for oss hjemme er det vel mest en TV-fest. Det blir et samlingspunkt for mange, og det hadde vært kjedelig om vi skulle ta fra folk den gleden. Vi vil ikke stå i veien for det.

Datoene der gjelder er: 14.6, 16.6, 17.6, 18.6, 19.6, 20.6, 21.6, 22.6.

Fotball-VM starter 12.juni. Åpningskampen er mellom Brasil og Kroatia og sparkes i gang klokken 22.00 norsk tid.