Med bare dager igjen til premieren av sesong 7 så står forventningene i taket. Ingen vet hva som nå vil skje i Westeros, for TV-serien har nå passert bøkene til George R.R. Martin på alle områder ( og fortsatt har vi ingen lanseringsdato på «The Winds of  Winter», den sjette og nest siste boken i serien).

Spådommene og gjetningene er mange: Hvem vil til slutt kunne sitte på jerntronene som hersker over de syv kongeriker - Daenerys eller Littlefinger? Vil Arya får sin hevn? Og vil Jon Snow klare å stoppe innvasjonen fra de udøde?

Ingen vet ennå, men mandag 17. juli får vi endelig (15 måneder etter sesongpremieren på sesong 6) vite hva som skjer når historien om de syv kongeriker går inn i finalerundene. Sesong 7 vil bli den nest siste sesongen med kun syv planlagte episoder.  Sesong 8 som er planlagt sendt i 2018 vil få syv eller åtte episoder. Etter det vil serien bli avsluttet.

I et forsøk på å korte ventetiden fram til 17. juli har vi laget en liste over de verste «verstingene» i de seks første sesongene i serien. En langt mer krevende øvelse enn hva en skulle tro, for med unntak av Samwell Tarly, Tommen og Hodor så har absolutt alle av de hundrevis av karakterene i serien sine svin på skogen.

Du kan stemme på hvem du synes er verst her, vår liste ligger under: Hvem er den verste skurken i Game of Thrones? Ramsay Bolton Joffrey Baratheon Gregor Clegane Petyr Baelish Aerys Targaryen Høyspurven Cersei Lannister Tywin Lannister Craster Walder Frey Orell Viserys Targaryen Euron Greyjoy Theon Greyjoy Ellaria Sand Sandor Clegane Roose Bolton Lysa Arryn Melisandre Selyse Baratheon Stannis Baratheon Varys Meryn Trant Ilyn Payne Polliver Randyll Tarly Locke Septa Unella Olly Ser Alliser Thorne Nattekongen Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Hvem er den verste skurken i Game of Thrones? Ramsay Bolton 61% Joffrey Baratheon 17% Gregor Clegane 0% Petyr Baelish 3% Aerys Targaryen 0% Høyspurven 3% Cersei Lannister 5% Tywin Lannister 1% Craster 1% Walder Frey 2% Orell 0% Viserys Targaryen 0% Euron Greyjoy 0% Theon Greyjoy 1% Ellaria Sand 0% Sandor Clegane 0% Roose Bolton 1% Lysa Arryn 0% Melisandre 0% Selyse Baratheon 0% Stannis Baratheon 1% Varys 0% Meryn Trant 0% Ilyn Payne 0% Polliver 0% Randyll Tarly 0% Locke 0% Septa Unella 0% Olly 1% Ser Alliser Thorne 0% Nattekongen 2% Du har allerede stemt 1080 stemmer

NB! Videoene og tekstene som følger inneholder spoilere (og noen ganske så blodige scener - du er herved advart).

Her er vår Game of Thrones ti på topp «verstinger»

1. Ramsay Bolton

Forbauset? Hadde du ventet å finne Joffrey eller Craster på topp? I så fall så forstår vi argumentene dine. Men Ramsay ( spilt av Iwan Rheon) satte en ny standard for usympatiske karakterer i TV-drama. Tortur-scenen der Theon Greyjoy ble utsatt for de grusomste handlinger, bare for å bli narret til å tro at det var håp om flukt, for deretter å torturert på nytt igjen - gjennom flere episoder - står i ettertid som noe av det grusomste som har blitt gjort mot en karakter i serien.  For Eddard Stark gikk det i det minste kjapt å miste hodet. Den grusomme mishandlingen av Theon Greyjoy varte og varte. Sjelden har vel en karakters død i serien følt mer velfortjent enn her.

2. Joffrey Baratheon

Ingen andre TV-serier ( eller bok-serier for den del) har så mange usympatiske karakterer som Game of Thrones, men Ramsay Bolton får tøff konkurranse fra tenåringskrypet Joffrey Baratheon som til alt overmål blir kronet til konge. Joffrey  starter sin karriere i ondskap som en slags karikatur av alle tegneserieskurker gjennom historien, men går gjennom en forandring som viser hvor gjennomsyret av ondskap karakteren er.  Joffrey møter sitt endelikt gjennom en kopp forgiftet vin. George R.R. Martin liker å ta livet av sine hovedpersoner og når vi nå går inn i sesong 7 er det ikke mange av de orginale karakterene som fortsatt er i live. Heller ikke Joffrey.

3. Høyspurven

Eller «The High Sparrow», om du vil. Jonathan Pryce har gjort en strålende rolle som den åndelig lederen for de religiøse fanatikerne som har dominert de to siste sesongene i King's Landing. Selv etter at alle spurvene ble blåst til himmels av Cercei er det fortsatt uklart om hva som var ambisjonene til organisasjonen. Uansett så står Høyspurven tilbake som en av de mest utspekulerte og urforutsigbare karakterene i historien.

4.  Aerys Targaryen

Også kjent som «The mad king». En karakter vi kun har blitt kjent med gjennom gjenfortellinger ( og et kort tilbakeblikk). Den tidligere kongen av de syv kongeriker som bestemte seg for å brenne alle sine undersåtter til døde. Aerys ble tatt av dage av Jaime Lannister som etter den dagen ble kjent som The Kingslayer.

5. Gregor Clegane

Bedre kjent som «The Mountain». En fullstendig skruppeløs og tvers gjennom ondskapsfull karakter som elsker å skryte av både barnedrap, voldtekt og folkemord. Når vi nå går inn i sesong 7 så lever Gregor Clegane i beste velgående og fungerer som livvakt for Dronning Cersei Lannister ( den første av sitt navn...)

6. Tywin Lannister

Britiske Charles Dance spilte Lannister-familiens overhodet med så mye karisma og autoritet at han etterlot seg et stort hull i ensemblet.  Hvor Tywin havner på ondskapsskalaen avhenger av hvor råttent du synes det er å sette familienavnet høyere enn lykken til de familiemedlemene som faktisk bærer navnet. For hva kan egentlig sies om en fyr som gjerne ofrer sin egen familie for å beholde makten?

7.  Craster

Mange ville nok ha plassert Craster øverst på denne listen. For er det egentlig mulig å si noe som helst godt om en fyr som regelmessig voldtar sine egne døtre og myrder sine sønner?

8. Cersei Lannister

En av de mer komplekse karakterene i både bøkene og TV-serien. Alkholisert, humørsyk, ambisiøs på grensen til det sykelige og en ivrig tilhenger av incest. Likevel har ikke Cersei vist seg å være fult så demonisk ondskapsfull som hverken sin sønn Jeoffrey eller sin far Tywin.

9. Walder Frey

Mannen bak «The Red Wedding» - kanskje den mest sjokkerende scenen noengang i en TV-serie. Selve definisjonen på en gretten, gammel gubbe. Så gretten faktisk, at han tok livet av alle gjestene på datterens bryllup.

10.  Petyr Baelish

Bedre kjent som «Littlefinger». Westeros'  mest utspekulerte og kalkulerende karakter. Vi vet at Petyr spiller et langt spill og at innsatsen er høy, men hva er egentlig målet hans?  Svaret er selve jerntronen. Serien ( og den første boken) heter tross alt «Game of Thrones». Men selv om Petyr Baelish unektelig er en av skurkene i historien så kan vi ikke noe for at vi heier på ham likevel. For det er noe dønn sjarmerende over den måten som irske Aidan Gillen spiller ham på.